avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete?

cine trebuie sa dea zapada de pe terasa blocului?propietarii,femeile de serviciu,sau cine?
Cred că, înainte de a apela la vreo lege, trebuie să avem în vedere şi faptul că suntem proprietarii respectivului imobil deci interesul nostru, ca proprietari, este ca acesta să fie cât mai bine conservat, printre altele. Oare, întotdeauna trebuie să aşteptăm să fie o lege care să dea indicaţii cine să dea jos zăpada de pe bloc sau cine să aibă grije de trotuarul din faţa blocului ? Dacă este o proprietate privată, "un bun al meu" , oare nu trebuie să fiu direct interesat , eu, ca proprietar, să am grije de acel bun şi nu să aştept să vină alţii.
Membrii unei asociaţii de proprietari, probabil, au angajat una sau chiar mai multe femei(sau bărbaţi) de serviciu. În fişa sau în contractul cu aceştia, li s-a explicat, concret, ce au în sarcină ?
Pe de altă parte, nu ar fi mai distractiv, o oră la dat zăpada, împreună cu toţi proprietarii, după puteri , decât să căutăm în legi cine este compatibil cu acest lucru? Prea ne-am obişnuit să aşteptăm să facă alţii, ceeace ar fi în interesul nostru propriu.
De care zapada vorbiti, @liamic43?
Utilizatorul care a initiat topicul vorbeste despre zapada de pe bloc.
Pun si eu o intrebare de Gaga: cine le-a permis celor de la primarie accesul pe terasa? Ce ati crezut ca vor face,vor admira peisajul? Asa se intampla acolo unde nu este cap!!Procesul verbal de constatare trebuie sa contina musai trimitere la un text de lege pe care nu l-a respectat asociatia dvs. Contestati acest document la instanta mentionata,competenta sa judece cazul.
adriantot a scris:

udau_1966 a scris:

cine trebuie sa dea zapada de pe terasa blocului?propietarii,femeile de serviciu,sau cine?

Atunci cand se formeaza ţurţuri de gheata, ce pot cauza accidente sau daca blocul are acoperis inclinat si este pericolul ca zapada sa cada pe masini si oameni, cred ca trebuie soliciatati pompierii. Parca zilele trecute, datorita gerului am vazut la TV cum pompierii au fost solicitati si-au dat jos gheata formata la streasina blocurilor.
Sigur ca multe blocuri nefiind prevazute cu acoperis, au terase in forma de bazin de innot si nu sunt riscuri de caderi de gheata sau zapada. In aceaste situatii, zapada si gheata se va topi, se va scurge la canal si platim furnizorului de apa acele sume facturate pentru apa pluviala.


Da, cam asa vad si eu situatia.
Insa asociatia trebuie sa se ocupe de aceasta problema la modul ca trebuie sa ia masurile necesare atunci cand situatia o impune.
Este o intrebare la care se raspunde cu o intrebare : Cine este afectat de grosimea stratului de zapada ?
- locuitorii de la ultimul nivel
-strucura de rezistenta a blocului, rezultand ca toti vor fi afectati !
Raspunsul la aceasta intrebare il puteti gasi singur !!:clapping:

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Curatare turturi bloc vladurash vladurash Buna ziua, Se apropie sezonul rece si, ca in fiecare an, avem dispute legate de cine are raspunderea si obligatia de a da jos turturii. Ca date ... (vezi toată discuția)
Turturi imensi, zapada si gheata necuratata Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata ... (vezi toată discuția)