avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma pentru website
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma pentru website

Buna ziua,

Am un website care ofera diverse metode de promovare localurilor pentru promotiile si evenimentele acestora. As dori sa infiintez un SRL insa am cateva nelamuriri:

1) Care sunt taxele de dupa infiintare?

2) Este neaparat sa am angajati ? Pot lucra pe baza unui contract de colaborare cu designeri sau alti ..?

3) Cum as putea trece site-ul in proprietatea firmei ?

Multumesc anticipat,
Mihai Georgescu
Cel mai recent răspuns: mihaigeorgescu , utilizator 13:40, 16 Februarie 2012
Depinde cum optati pentru plata impozitului pe profit. Va recomand pentru activitatea dvs. sa mergeti pe microintreprindere, insa sa aveti in vedere respectarea conditiilor prevazute in art. 112 indice 1 Cod fiscal.
Multumesc pentru raspunsul prompt.

Am citit capitolul referitor la microintreprinderi si ma incadrez.

De asemenea am inteles ca societatea poate functiona si cu 0 sau 1 angajat iar impozitul pe care il platesc este de 16%, cel pe profit.

In cazul in care nu am profit?

Am uitat sa mentionez ca am 19 ani si este prima daca cand iau contact cu asa ceva. Imi cer scuze daca unele intrebari sunt deplasate.

Multumesc inca o data!
daca optati pentru infiintarea unui SRL trebuie sa luati in calcul costul unui contabil ( daca nu va pricepeti dumneavoastra la contabilitate ) care este de minim 50 EURO/luna
Alte taxe:
- 16% imp profit / sau 3% imp. microintreprindere (dar obligatoriu minim 1 salariat, maxim 9)
-16% imp pe dividende ( pentru banii care doriti sa-i scoateti din firma)
-taxele pentru fiecare salariat- CAS/CASS/Somaj, Impozit...
-daca nu vreti sa aveti salariati, nu puteti fi microintreprindere, deci platiti imp profit 16%
-web-site-ul il puteti inregistra pe firma, eventual va puteti gandi la un aport la capitalul social
Banuiesc ca a avea un salariat este foarte complicat, de aceea as opta pentru plata a 16% pe profit. In cazul in care nu am profit ? sau nu am activitate?

Multumesc!
intr-adevar, a avea un salariat implica pe langa anumite costuri si bataie de cap cu dosarul ITM, protectia muncii, ... activitati pe care ar trebui sa le rezolve contabilul, dar nu gratis...daca nu aveti profit nu platiti impozit pe profit, iar pierderea se poate recupera in urmatorii 7 ani, maxim,....daca nu aveti activitate trebuie sa depuneti cererea la ANAF, un alt proces de urmat....

Alte discuții în legătură

Cotele de contribuþii de asigurãri sociale pentru anul 2012 ContSters233047 ContSters233047 [b][u]Cotele de contribuţii de asigurări sociale pentru anul 2012[/u] Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale angajatorului simions simions Buna ziua! As vrea sa stiu ce sume trebuie sa plateasca angajatorul spre stat pentru un angajat care salariul minim pe economie 670 lei net ? Si ce anume ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare cu pfa? Scrat Scrat Vreau sa infiintez un pfa cu obiect de activitate traduceri si cursuri de limba engleza. Deoarece multi cursanti au cerut cursuri de limba germana, am ajuns la ... (vezi toată discuția)