avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Cum fac sa continui protestul meu in Piata ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Cum fac sa continui protestul meu in Piata Universitatii ?

Va rog sa-mi dati un sfat legal pentru a putea sa continui neamendat fundamentat in sustinerea revendicarilor mele in zona Universitatii ! Aseara am tot auzit de la jandarmi ca de la 01. Februarie nu ne vor mai lasa sa manifestam in Piata ! Consilierii CGMB au invocat ca nu se va avea niciun control asupra manifestarilor care se vor desfasura acolo si ca nu exista inca un regulament referitor la conditiile pe care trebuie sa le respecte participantii intr-o enentuala AGORA. Din cate stiu eu, am dreptul ca cetatean, locuitor al Bucurestiului, sa strabat zona oricand doresc, daca printr-o forma legala nu-mi este interzis accesul . O conditie de baza ar fi ca sa nu deranjez trecatorii iar exprimarea mea sa fie democratica si sa nu recurg la violenta.Deoarece la ora actuala, mitingurile spontane sunt total in afara legii, ceea ce duce practic la ingradirea dreptului fundamental de exprimare eu as dori sa fac ceva preventiv si acoperitor INAINTE sa iau amenzile !!! Ma gandeam sa depun in scris catre PMB prin Primar, catre CGMB prin consilieri, catre Jandarmerie, … catre ORIUNDE !!! orice ma veti invata referitor la posibilitatea mea ca eu sa ma aflu, atunci cand consider eu de cuviinta, in zona Universitatii ( eventual cu ceva insemne, solganuri, afise ?!? , macar tricolorul mic pe care-l am deja la piept ?!? ) Va rog din suflet invatati-ma o cale sa putem sari hotararea acestor consilieri, pe cei pe care bucurestenii i-au ales si care acum ne limiteaza in exprimare numai pentru simpla dorinta si prin majoritara lor vointa ! Sunt absolut convins ca niste minti destupate de avocati vor gasi calea prin care eu si eventual toti colegii mei din piata sa le aratam imbuibatilor ce-si apara doar statutul lor de favorizati ca SUNTEM MAI DESTEPTI SI MAI HOTARATI decat ei ! Romanii au o vorba : NU MOR CAII CAND VOR CAINII !!! Va multumesc ! Nu uitati : PLOUA , NINGE NOI VOM INVINGE ! mai ales cand : PENTRU ORICE CIUMPALAC GERU - I AFRODISIAC !!!
Domnule Popa Rares imi cer scuze , nu am vrut sa jignesc pe nimeni ! Am dreptul sa citez din proverbele si zicatorile meseriei pentru ca intre anii 1980 si 1998 eu insumi AM NAVIGAT , ca sef electrician in flota romana care avea atunci peste 300 de nave ! Iar acel invatamant , fundamentat empiric, pe care l-am citat i l-am exprimat in anul 2000 si lui Zeus personal ! Deci nu vizez clase si categorii sociale prin exprimarea doar a unor invataminte !
:offtopic: Va rog sa ramaneti numai la discutiile juridice. Discutiile politice nu-si au rostul aici.
Multumesc.
Nu-i nici o problema domnule Cornel Fonzi, am intervenit pentru a nu da apa la moara delatorilor actualei puteri si pentru ca realmente consideratiile generale de acest fel sunt profund gresite, amenintand insusi protestul.

@GabrielaA: Nu cred ca putem separa atat de strict politicul de juridic, insa va sustin in ideea in care discutia sa se axeze totusi pe elementul juridic.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
rarespopa, utilizator
Dna. GabrielaA : Imi pare rau ca fac greseli de incepator - necunoscator ! Am citit pe peste tot dar tot n-am gasit cum pot , de ex. sa transmit nr. meu de telefon celui care mi l-a solicitat ? Vad ca sunt sterse de D-na GabrielaA doua mesaje - raspunsuri din partea mea , consider eu nevinovate ! Regret ca se poate interpreta politic un context ce surprinde aspecte juridice ale unei probleme ce vizeaza exprimarea libera a individului aflat intr-un moment interpretabil politic ! Nu vad cum as putea intreba mai clar si fara sa mai fiu sters DACA : imi iau pe mine un tricolor si un panou sandwich si ma plimb pe la Universitate IMI POATE FACE CINEVA CEVA daca nu am obtinut o aprobare in prealabil ? ! ?
:offtopic: Aveti la dispozitie mesajele private pentru numerele de telefon.

Alte discuții în legătură

Autorizatie protest smenboom smenboom Buna seara! Daca vreau sa protestez singur fata de calitatea sau inexistenta drumurilor din oras am nevoie de aprobare de la primarie?As vrea sa fac ... (vezi toată discuția)
Autorizatie protest antip2014 antip2014 Buna ziua, Am o neclaritate in legatura cu raspunderea legala pe care organizatorii unui protest o au in cazul in care in grupul de protestanti se ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a rezista pasnic autoritatilor - art. 10 cedo? aidu aidu opunerea de rezistenta, ca exprimare sau manifestare, dreptul de a rezista pasnic autoritatilor - art. 10 CEDO? Unde as putea gasi despre acest subiect?? (vezi toată discuția)