avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Cum fac sa continui protestul meu in Piata ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Cum fac sa continui protestul meu in Piata Universitatii ?

Va rog sa-mi dati un sfat legal pentru a putea sa continui neamendat fundamentat in sustinerea revendicarilor mele in zona Universitatii ! Aseara am tot auzit de la jandarmi ca de la 01. Februarie nu ne vor mai lasa sa manifestam in Piata ! Consilierii CGMB au invocat ca nu se va avea niciun control asupra manifestarilor care se vor desfasura acolo si ca nu exista inca un regulament referitor la conditiile pe care trebuie sa le respecte participantii intr-o enentuala AGORA. Din cate stiu eu, am dreptul ca cetatean, locuitor al Bucurestiului, sa strabat zona oricand doresc, daca printr-o forma legala nu-mi este interzis accesul . O conditie de baza ar fi ca sa nu deranjez trecatorii iar exprimarea mea sa fie democratica si sa nu recurg la violenta.Deoarece la ora actuala, mitingurile spontane sunt total in afara legii, ceea ce duce practic la ingradirea dreptului fundamental de exprimare eu as dori sa fac ceva preventiv si acoperitor INAINTE sa iau amenzile !!! Ma gandeam sa depun in scris catre PMB prin Primar, catre CGMB prin consilieri, catre Jandarmerie, … catre ORIUNDE !!! orice ma veti invata referitor la posibilitatea mea ca eu sa ma aflu, atunci cand consider eu de cuviinta, in zona Universitatii ( eventual cu ceva insemne, solganuri, afise ?!? , macar tricolorul mic pe care-l am deja la piept ?!? ) Va rog din suflet invatati-ma o cale sa putem sari hotararea acestor consilieri, pe cei pe care bucurestenii i-au ales si care acum ne limiteaza in exprimare numai pentru simpla dorinta si prin majoritara lor vointa ! Sunt absolut convins ca niste minti destupate de avocati vor gasi calea prin care eu si eventual toti colegii mei din piata sa le aratam imbuibatilor ce-si apara doar statutul lor de favorizati ca SUNTEM MAI DESTEPTI SI MAI HOTARATI decat ei ! Romanii au o vorba : NU MOR CAII CAND VOR CAINII !!! Va multumesc ! Nu uitati : PLOUA , NINGE NOI VOM INVINGE ! mai ales cand : PENTRU ORICE CIUMPALAC GERU - I AFRODISIAC !!!
Va multumesc la toti pentru ajutor !
Aducerea la cunostiinta a iesit cam asa :

DENUMIREA ORGANIZATORULUI ( NU EXISTA ORGANIZATOR )
Nr. ................................... din ...........................

Protestatar individual
Numele si prenumele : _____________________________
Adresa : __________________________________________


Cãtre,
Primaria Generala a Municipiului Bucuresti
- domnului Primar -

Vã facem cunoscut cã în zilele ( TOATE ZILELE ) lunii Februarie anul 2012, între orele ........... şi ..........,în Mun. Bucuresti, locul limitrof Pietei Universitatii se va desfãşura o adunare publicã organizatã de cãtre mine. ( protestez individual )
La adunare vor participa circa : NU cunosc numarul acestor persoane .
Traseele de acces spre locul adunãrii, precum şi cele de dispersare vor fi : NU exista astfel de trasee speciale, voi veni si voi pleca cu metroul de la si la domiciliu.
Scopul adunãrii publice îl constituie manifestarea ( aprobãrii, adeziunii sau protestului ) în legãturã cu : PROTEST IMPOTRIVA ACTUALEI PUTERI .
Vã asigurãm cã adunarea se va desfãşura în mod paşnic şi civilizat.
Din partea noastrã sunt împuterniciţi sã asigure şi sã rãspundã de mãsurile privind buna organizare a adunãrii, astfel încât aceasta sã se desfãşoare în condiţii paşnice, civilizate şi sã nu degenereze în acte de violenţã, domnii : NU exista persoane special desemnate , eu protestand individual intr-un protest spontan.
Personalul desemnat de noi sã execute mãsuri de ordine pe parcursul
desfãşurãrii adunãrii şi pe trasee va purta urmãtorul însemn distinctiv : NU EXISTA .
În sprijinul bunei desfãşurãri a adunãrii, solicitãm din partea primãriei şi a organelor de poliţie luarea urmãtoarelor mãsuri : NU SOLICIT LUAREA NICIUNEI MASURI SPECIALE .

Semnãtura şi ştampila
organizatorului
( protestatar individual )





Nota : Protestul la care ma prezint in temeiul art. 1 din Legea nr. 60 / 1991, a art. 30, 39 din Constitutie si a art. 10, 11 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului este unul spontan, neexistand un organizator si se desfasoara seara de seara, asa dupa cum se cunoaste foarte bine, fiind un fapt de notorietate publica pe care astfel nu sunt tinut sa-l dovedesc.

* ATENTIE : cauza ANGHEL impotriva ROMANIEI .

************************
Inca o data mii de multumiri tuturor celor care au participat la aceasta discutie si sa va dea Domnul numai bucurii !
Protestul nu poate fi spontan daca este declarat anterior si nu uitati ca dvs. veti raspunde cu patrimoniul dvs. pentru toate distrugerile si pierderile cauzate de protestatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie protest smenboom smenboom Buna seara! Daca vreau sa protestez singur fata de calitatea sau inexistenta drumurilor din oras am nevoie de aprobare de la primarie?As vrea sa fac ... (vezi toată discuția)
Autorizatie protest antip2014 antip2014 Buna ziua, Am o neclaritate in legatura cu raspunderea legala pe care organizatorii unui protest o au in cazul in care in grupul de protestanti se ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a rezista pasnic autoritatilor - art. 10 cedo? aidu aidu opunerea de rezistenta, ca exprimare sau manifestare, dreptul de a rezista pasnic autoritatilor - art. 10 CEDO? Unde as putea gasi despre acest subiect?? (vezi toată discuția)