avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de crestere copil de 85 % s-a promulgat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de crestere copil de 85 % s-a promulgat azi

s-a votat in cele din urma ramane sa vedem 85 % din care venit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 24 Noiembrie 2009
Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege.

Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.
Cunosc modificarile la lege intrebarea era daca prin "venituri realizate" se intelege cele nete , cum ar fi firesc?
puteti sa va reintoarceti fara probleme.
Am si eu o intrebare:
Detin un PFA, si as dori sa stiu ce trebuie sa platesc pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil din noua lege (85% ). Momentan platesc doar impozit pe profit (16%) si 5.5 sanatate pe venit.
Multumesc
Persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).
Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege.

Prin urmare, nu mai trebuie sa platiti nimic la nicio institutie intrucat dvs realizati venituri profesionale impozabile fiind PFA.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate Ioana28 Ioana28 Buna seara! As avea o nelemurire cu privire la aceasta \"lege a mamelor\"...am inteles ca indemnizatia se poate stabili, de la 1.ian.2009, ca fiind 85% din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu credtere copil marianar marianar Buna dimineata, La stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului in afara de veniturile salariale din ultimile 12 luni evidentiate in adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Pfa cic calcul pe baza venituri realizate sau estimate? cand? dariax dariax Sunt in urmatoarea situatie; am venituri ca pfa atat pe 2010 cat si pe 2009. in Catvea luni urmeaza sa nasc. Incerc cu disperare sa aflu cum se face CORECT ... (vezi toată discuția)