avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de crestere copil de 85 % s-a promulgat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de crestere copil de 85 % s-a promulgat azi

s-a votat in cele din urma ramane sa vedem 85 % din care venit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 24 Noiembrie 2009
Atunci mai vin cu o noua intrebare.
Presupunand ca incasez pe PFA 3000 ron / luna, din care 2000 ron sunt cheltuieli, la sfarsit platesc impozit pe profit de 16% din 1000 ron ramasi. Din care suma se va considera 85% din 3000 ron sau dn 1000 ron?
Multumesc.
Din veniturile pentru care platiti impozit se calculeaza 85%
va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine ! deci... vom primi 85% din care venit? brut sau net?
multumesc frumos :)
85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului ... pana la aparitia normelor sau instructiunilor de aplicare a acestor prevederi nu putem spune clar care sunt veniturile luate in calcul ...
Un zvon neconfirmat oficial spune ca ar fi vorba de veniturile nete ....:-/
1. Da, din ce stiu eu se aplica 85% la Ven Brute-Impozit. In baza adeverintei obtinute de la fisc se calculeaza cei 85% la veniturile realizate (deci, VB-Imp).
2. Apropo de asta: in ian 2010 trebuie sa nasc, aveti idee cum se calculeaza cei 85% la veniturile pfa? stiu ca la veniturile din salarii (care sunt exemplificate lunar in adeverinta tip) se calculeaza 85% media veniturilor ultimelor 12 luni, nu veniturile luna nasterii ci 2x venituri nete luna anterioara nasterii. Daca duc adeverinta cu veniturile pfa cumulate si nu lunare (nu stiu cum este adeverinta asta?) pe lunile ian 2009 - ian 2010, cum vor calcula indemn de 85%?
3. nu mai pot inregistra venituri de nici un fel (suspuse impozitului cf Codului fiscal) de cand primesc indemn CCI, asa-i?...altfel pierd indemnizatia CCI.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate Ioana28 Ioana28 Buna seara! As avea o nelemurire cu privire la aceasta \"lege a mamelor\"...am inteles ca indemnizatia se poate stabili, de la 1.ian.2009, ca fiind 85% din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu credtere copil marianar marianar Buna dimineata, La stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului in afara de veniturile salariale din ultimile 12 luni evidentiate in adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Pfa cic calcul pe baza venituri realizate sau estimate? cand? dariax dariax Sunt in urmatoarea situatie; am venituri ca pfa atat pe 2010 cat si pe 2009. in Catvea luni urmeaza sa nasc. Incerc cu disperare sa aflu cum se face CORECT ... (vezi toată discuția)