avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare pfa

Buna ziua,
As dori sa-mi infiintez un PFA
Ca acte necesar am aflat ca trebuie:
o copie dupa actul de identitate al viitoarei persoane fizice autorizate / intreprinderi individuale ( sau copii dupa actele de identitate in cazul in care se doreste constituirea unei asociatii familiale sau intreprinderi familiale );

o copie dupa actul de proprietate al persoanei fizice care doreste sa-si puna la dispozitie imobilul in vederea stabilirii sediului profesional, o copie dupa actul de identitate al proprietarului ( daca sunt mai multi coproprietari este necesara si cate o copie dupa actul de identitate al acestora);

o copie dupa diploma / adeverinta sau orice alt act care sa ateste calificarea sau pregatirea dumneavoastra in domeniul pentru care doriti sa infiintati persoana fizica autorizata, asociatia familiala, intreprinderea individuala sau intreprinderea familiala.

Referitor la sediul PFA, e musai sa fie la adresa din cartea de identitate?
Daca in CI am adresa de Bucuresti si sediul de lucru ar fi de Ilfov, unde inscriu PFA-ul?

Profilul PFA va fi Web design si editari grafice(pentru site-uri web) cred ca codul ar fi 631 "Activitati ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe "(care inglobeaza 6311 si 6312)- Corect?

Daca ai mai multe coduri CAEN, se cumuleaza normele de venit?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: zimbrul68 , utilizator 18:42, 3 Februarie 2012
Mai jos aveti link catre documentele necesare pentru infiintarea PFA plus cateva observatii
[ link extern ]

aici gasiti formulare de completat pentru inregistrarea PFA
[ link extern ]

Infiintarea se va face la registrul comertului din localitatea unde are sediul PFA.
Se pot trece mai multe obiecte secundare de activitate, insa trebuie sa dovediti cu documente ca sunteti calificat pentru a desfasura acela activitati.

de ce PFA pe norme de venit? Se regaseste tipul acesta de activitate in nomenclatorul activitatilor impozitate la norma de venit?
Va multumesc pentru raspuns.
Referitor la calificare:
Daca nu am o diploma de calificare (autodidact :) ) pot prezenta cartea de munca unde am fost incadrat pe proba de lucru ca web designer?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, coduri caen aferente normei de venit 104 servicii informatice, timisoara danid danid Doresc sa infiintez un PFA, iar impozitul sa fie pe norma de venit. Care sunt codurile CAEN acceptate in judetul Timis pentru Servicii Informatice? Am vorbit ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa adrianc adrianc Doresc sa infiintez un PFA/SRL pentru a putea presta servicii web design/development. Intrebarile mele ar fi urmatoarele: 1. Daca pe PFA pot sa am mai mult ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru un site cu anunturi valentina370 valentina370 Buna ziua, va rog spuneti-mi daca am o intrepridere individuala neplatitoare de TVA in al carui certificat constatator este trecut \" 4791-comert prin ... (vezi toată discuția)