avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura insolventa

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca o institutie publica avand calitatea de creditor intr-un proces de insolventa este scutita de plata taxei de timbru. As dori sa stiu la ce articol ne incadram.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lpintilescu , utilizator 13:44, 7 Februarie 2012
lege 146/1997 art 17
Art. 17. - Sunt scutite de taxa judiciară de timbru cererile şi acţiunile, inclusiv căile de atac formulate, potrivit legii, de Senat, Camera Deputaţilor, Preşedinţia României, Guvernul României, Curtea Constituţională, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ, Avocatul Poporului, de Ministerul Public şi de Ministerul Finanţelor, indiferent de obiectul acestora, precum şi cele formulate de alte instituţii publice, indiferent de calitatea procesuală a acestora, când au ca obiect venituri publice.
Mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva unui act incheiat de camera de conturi flavius32 flavius32 Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca o instututie publica vrea sa conteste la Curtea de Apel o incheiere a Curtii de Conturi, prin care i- a fost respinsa ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru si timbru judiciar Teodora Simona Teodora Simona Buna ziua Am formulat o cerere de recuzare si reprezint o institutie publica. Instituiile publice sunt scutite conform art. 17 din legea 146/97 la plata ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru anaigroegg anaigroegg Cererea de admitere a creantei formulata de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (Directia de Drumuri si Poduri) este scutita de plata ... (vezi toată discuția)