avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Raport de expertiza nul?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Raport de expertiza nul?

Buna ziua! Am un proces cu un vecin pentru granituire eu fiind parata. Reclamantul in plangere spune ca : am montat o invelitoare care-i acopera lumina de la pod. Instanta desemneaza un expert in constructii pentru a stabili daca am montat acea invelitoare si ce lumina acopera din imobilul lui. Surpriza mea este ca el are o fereastra in peretele care este comun intre casa mea si casa lui, jumatate din fereastra este acoperita cu bca iar restul se deschide in podul meu. In anul 1934 nu exista bca, anul de constructie a casei. Nu am vazut niciodata aceasta fereastra pentru ca podul meu are 50 cm la partea mai inalta si deci este inaccesibil. Expertul sustine ca as fi construit eu acest corp de casa si as fi astupat geamul lui, si pentru ca are streasina 60 cm deasupra acestui corp de casa, cere sa daram constructia care este facuta in '34 si sa ma dau inapoi cu 60 cm ca picatura stresinii lui sa fie pe proprietatea lui adica sa-i dea lui 60 cm din proprietatea mea!!!!!! Ati mai intalnit asa ceva??? Vrea sa daram constructia si din proprietatea mea si sa-i dea lui!!! Va rog un sfat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:38, 4 Februarie 2012
Vecinmul nu trebuie sa aiba deschidere spre dvs, la mai putin de 2 m trebuie sa o inchida. Acoperisul facut de dvs trebuie sa indeplineasca o singura conditie: sa fie in asa fel incat apa de pe acoiperisul dvs sa curga in curtea dvs si nu la vecin, in rest e OK. Daca nu sunteti multumit de expertiza faceti obiectiuni si cereti o noua expertiza.
Acoperisul lui - streasina este deasupra acoperisului meu, si a inclinat jgheabul in asa fel sa curga apa peste acoperisul meu. Sunt doua corpuri de casa principale iar acest corp este intre cele doua corpuri si este cu jumatate de metru mai jos. Acoperisul lui are panta si spre mine si deja este un munte de zapada care se va prabusi peste acest corp mai jos. Este un om atat de rau cum nu am crezut ca poate exista cineva. Tot ce face face din ura fata de fostul proprietar caruia i-a luat pivnita iar acesta l-a dat in judecata pentru tulburare de posesie intr-un proces penal. Omul a murit inainte de finalizare procesului, iar el stapaneste si acum pivnita. La fel procedeaza si cu noi hartuire continua poate scapa si de noi. O minte bolnava de rautate care-si permite sa faca tot ce vrea fara sa-l ia nimeni la intrebari!!!
Instanţa nu ascultă că vecinul îl urăşte pe celălalt sau că unul a făcut una şi altul altceva. Judecătorului i se prezintă faptele şi i se cere să dea soluţia.
Vecinul d-voastră nu are voie să-şi facă acoperişul în aşa fel încât zăpada de la el să cadă la d-voastră. În niciun caz nu vă va obliga instanţa să dărâmaţi clădirea, din mai multe motive-fiind din anul 1934, înseamnă că proprietarii vecini au acceptat existenţa acestui amplasament, apoi de ordin economic-nu se dărâmă ceva când se poate repara acoperişul. Fereastra de care vorbiţi este de lumină şi aer sau de vedere? Faţă de raportul de expertiză aveţi dreptul să depuneţi obiecţiuni. şi dacă expertul susţine că d-voastră aţi făcut acea fereastră, trebuie să arate pe ce probă se bazează. Prin grăniţuire se va stabili hotarul şi atunci veţi vedea mai departe dar dacă aveţi obiecţiuni la raportul expertului, depuneţi-le.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme casa pe hotar-geamuri,burlane si streasina Raducu16 Raducu16 Buna ziua, vreau sa stiu daca este legal ca pe o casa aflata pe hotar sa pui: 1. geamuri cu deschidere spre curtea vecina 2.burlanele de scurgere de la ... (vezi toată discuția)
Impiedicarea folosirii proprietatii vera58 vera58 in anul 2002 am cumparat o casa cu tot cu teren curte.langa proprietatea mea se afla un corp de casa cumparat pe legea112.proprietatea mea are limita peretele ... (vezi toată discuția)