avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
Tatal meu a decedat. Eu , mama si sora mea suntem singurii mostenitorii legitimi.
Daca sora mea nu este de acord cu succesiunea, aceasta se poate face numai de catre mine si mama mea?
In caz contrar care ar fi solutia legala pentru a putea realiza succesiune.
Mai intai trebuie sa mergeti la un notariat pentru deschiderea succesiunii in termen de 6 luni de la data decesului. In cazul in care nu va intelegeti puteti deschide succesiunea prin procedura judecatoreasca.

O zi buna!
NU puteti doar dvs. si mama sa dezbateti succesiunea, fiind necesara prezenta tutror succesibililor.Doar daca sora dvs. da o declaratie de renuntare. Termenul de optiune succesoala este de 1 an de la deces, conform Noului Cod civil.
Daca insa sora nu doreste sa renunte, ci doar nu este de acord, dvs. ori mama dvs. puteti demara dezbaterea succesorala pe calea unei actiuni in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa parinti decedati violette4 violette4 Buna ziua, In urma cu o luna a decedat tatal nostru,noi fiind doua fete la parinti,iar acum 20 de ani a ... (vezi toată discuția)
Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)