avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Respinge exceptia autoritatii de lucru judecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Respinge exceptia autoritatii de lucru judecat

Salutare, am o mare dilema si cateva intrebari,oare mai avem justitie? oare judecatori mai citesc dosare?

am o hotarare definitiva si irevocabila pronuntata de o instanta civila a unui judet, dotararea face obiectul unui dosar care a durat 5 ani,eu am avut calitatea de parat.
mai am o rezolutie a unui dosar penal in care eu am fost invinuit,si in care sa terminat cu neinceperea urmariri penale ,

acum reclamantul a intentat un nou dosar care are ca obiect ca si primul in care am definitiva, am depus la dosar cerere respingerea cereri reclamantului cu EXCEPTIA AUTORITATI DE LUCRU JUDECAT.
Instanta:Respinge exceptis autoritatii de lucru judecat ca neantemeiata.
Acorda un nou termen.in vederea continuarii judecatii.
Cu recurs odata cu fondul.

1. Ce este de facut in aceasta situatie???#-o:stunned:
2. un denunt calomnios este ok??

Multumesc anticipat
din cate am inteles din cele scrise de dvs este vorba de 2 terenuri in doua judete diferite asa ca daca prima instanta a facut referire doar la terenul din "jurisdictia"sa atunci e cu totul o alta cauza si cum la noi nu prea se tine cont de jurisprudenta e posibil ca o alta instanta sa dea alta solutie.
Asa este, in ceea de a 2 instanta ,instanta retine ca a platit pretul pe care de fapt reclamantul a afirmat ca nu la platit, ce este de facut?
calomnia ar veni pentru ca acesta a fost mandatarul meu care nu a indeplinit mandatul dat de mine,dar in calitate de mandatar a depus interdictii la organele abilitate primarii sa nu elibereze documente altcuiva pentru ca el are procura pentru a obtine actele necesare vanzari cumarari in care tot el avea calitatea de promitent cuparator,dar in instanta a mebtionat ca eu trebuia sa ma ocup de obtinerea documentelor necesare vanzri in calitate de promitent vanzator, atunci de ce sa angajat ca si mandatar? de ce nu a indeplinit mandatul? de ce a instrainat terenurile fara a duce la bun sfrsit mandatul?de ce a incasat bani in numele meu si dupa acceama acuzat ca am vrul sa-l insel? oare cred ca e de ajuns pt o plangere penala??
speta este complexa, dar o intrebare simpla: indiferent ce spune el verbal, dovada platii se face cu acte, extras de cont, chitanta, etc..., exista asa ceva?
nu nu exista, dar fiind vecin cu mine am fost naiv si am semnat 2 promisiuni bilaterale de vanzare cumparare, cum ca am primit pretul la data semnari, dar spre dezamagirea lui a reclamantului am pastrat un inscris de el in care acesta mentiona ca ,cunoaste situatia juridica a terenurilor si scria si pretul pe care acesta la platit de fapt,si pe care la recunoscut si in urma audierilor de la politie, si suma este extrem de mare

Alte discuții în legătură

Art 163(1)se poate ???? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN In cazul in care se inchieie in aceasi zi,la acelasi notar, 2 promisiuni bilaterale de vanzare cumparare si totodata o procura speciala prin care promitentul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare tuturor, o mare intrebare!IN CAZUL IN CARE INSTANTA CIVILA PRONUNTA O HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA reclamantul mai are voie sa chieme in ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)