BOGDAN EUGEN a scris:
Salutare, am o mare dilema si cateva intrebari,oare mai avem justitie? oare judecatori mai citesc dosare?
Stimat forumist,
Nu doresc să fiu apărătorul judecătorilor neapărat, dar vedeți dvs, câteodată actul de justiție nu este alterat de judecători, ci este privit eronat de către justițiabilii care, neînțelegând bine subtilitățile unei spețe, consideră dorința lor drept singura soluție corectă.
Dacă nu mă înșel, dvs ați mai enunțat speța pe acest forum - respectiv aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Situația a fost descrisă de mine astfel:
1. pe civil, există două antecontracte distincte, cu obiect diferit al promisiunii - terenuri diferite;
- în consecință nu văd neapărat nici litispendență, nici autoritate de lucru judecat, cel mult putem spune că în cazuri similare ar trebui pronunțate hotărâri similare;
2. în penal, nu știu la ce vă referiți când vorbiți despre buna credință, deoarece nu cunosc soluția de achitare, de exemplu puteți fi achitat dar acest lucru nu înlătură, în mod necesar, o culpă contractuală, deci civilă.
Probabil că și judecătorii au avut o părere similară.
Față de situația că s-a dispus
neinceperea urmaririi penale fata de promitentul vanzator sub aspectul sav.infr.prev.de art 215 alin.1,3 C.P., art.205 C.p., nefiind prevazute de legea penala pot spune că nu reprezintă o autoritate de lucru judecat a penalului în fața civilului, deoarece neinceperea a fost motivată pentru caracterul civil existent în cauză.
De altfel, în situația dată, nu cred că aveți mari șanse nici de a argumenta un denunț calomnios, fapta existând iar făptuitorul fiind cel indicat.
Cu stimă,