avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recumparare apartament de la aceeiasi persoana in mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recumparare apartament de la aceeiasi persoana in mai putin de trei ani

Va salut,
Am vandut in luna Septembrie 2011 un apartament,pe care datorita unor circumstante personale de familie doresc sa-l recumpar iar proprietarul doreste sa mi-l revanda bineinteles la un pret mai mare pentru a avea un profit.
Am inteles ca revanzarea unui imobil la mai putin de trei ani se impoziteaza cu 3%pentru ce nu depaseste 200000 de lei plus 2%pentru ce depaseste 200000 lei,plus o taxa fixa de 60000 lei.Am mai inteles ca este la latitudinea inspectorilor fiscali sa impuna apreciaza si TVA,chiar daca este vorba de persoane fizice,fiind vorba de un profit net,imediat.In acest caz,cine plateste TVA?

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:21, 5 Februarie 2012
TVA-UL daca va fi cazul il va plati vanzatorul.
Este vorba de un apartament vechi,iar proprietarul nu a mai vandut alte apartamente
Nu cred ca vor fi probleme dar trebuie neaparat trecut in act ce v-am spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila incercare de escrocherie? vanzare / rascumparare imobil Artigas Artigas Va salut, Am vandut in luna Septembrie 2011 un apartament,pe care datorita unor circumstante de familie nu l-am putut elibera la data stabilita.Ulterior ... (vezi toată discuția)
Vanzator ; cumparator; ce si cat plateste ? Daxx Daxx Salut! Problema: In vanzara unui teren, [partaj nefacut], presat de frati [ pt.o tranzactie mai rapida] am facut o intelegere cu cumparatorul sa ii vand si eu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe tranzactiile imobiliare eeeee eeeee Buna ziua! Nu stiu daca am postat exact unde trebuie , dar va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in ceea ce priveste impozitul perceput la vanzarea unui ... (vezi toată discuția)