avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia pentru familia monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia pentru familia monoparentala

am doi copii in varsta de 17,5 ani, elev clasa a-XI-a, respectiv 19,5 ani student anul I la fac. de Geodezie Buc. Copiii sunt beneficiarii unei pensii de urmas in valoare de 610 lei, iar eu realizez un salariu de 850lei(de, lucrez in invatamant, didactic auxiliar). Pot beneficia de alocatia pt. familiile monoparentale? Sau aceasta se da numai daca varsta copiilor este de pana la 18 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 3 Noiembrie 2008
Conditia de varsta a copiilor pentru alocatia acordata familiei monoparentale este de "pana la 18 ani", in situatia in care copiii urmeaza o forma de invatamant organizata potrivit legii, in conformitate cu prevederile OUG nr.105/200 aprobata prin legea nr.41/2004.
Beneficiaza de alocatia de sustinere pentru familia monoparentala familiile formate din persoana singura si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta, ale caror venituri sunt de pana la 184 (RON) lei pe membru din familie.
Temeiul legal:
- Ordonanta de urgenta nr.105/2003 privind alocatia familiala complementara si alocatia de sustinepentru familia monoparentala, aprobata cu completari prin Legea 41/2004
- HG 1763/2005 privind corectarea limitelor de venituri si indexarea cuantumului alocatiei familiale complementare si al alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala

Prin urmare, alocatia monoparentala se acorda si in functie de veniturile realizate in familie.
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social familie monoparentala ela.m ela.m buna ziua,sunt din buzau am un baiat de 14 ani,sunt divortata si in noiembrie mi se termina somajul,unde pot face o cerere pt ajutorul pt familii ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala maya_ioana maya_ioana Am 21de ani si am o fetita de 2 ani,sunt studenta si nu am nici un venit decat alocatia fetitei de 42 ron.am depun dosarul pentru alocatia de sustinere a ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara stefanbb stefanbb buna ziua pot sa primesc alocatie complementara daca avem subventia pe suprafata pe un hectar si 22 arii?acum sunt in concediu post natal inainte eram ... (vezi toată discuția)