avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suparafata terenului este mai mica decat in contractul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suparafata terenului este mai mica decat in contractul de vanzare cumparare

Am cumparat un casa cu un teren in suprafata de 343mp (cu tot cu casa). Am facut niste masuratori si suprafata a iesit mai mica cu aprox. 50mp. La sfarsitul saptamanii va veni cineva sa imi faca masuratorile exacte (GPS, etc).

Cum pot recupera banii de la fostul proprietar? Casa a fost cosntruita de el iar pretul terenului in zona este de 250-300 deci am platit mai mult cu 12.500 - 15.000 Euro.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: depends , utilizator 20:04, 9 Februarie 2009
nu ati avut documente de cadastru la incheierea contractului de vanzare-cumparare?
ba da, in cadastru apare suprafata din contractul de vanzare cumparare.
Depinde de ce scrie in contract cu privire la predarea imobilului...
Cat timp a trecut? Cat e de importanta suprafata?
Unde e restul, la vecini, unde?
Depinde de multe amanunte de fapt, mai bine reveniti cu cat de multe detalii...
pai in contract ca si in cadastru apare suprafata de 343mp. Diferenta este in jur de 50mp, unde se afla acest teren aflu la sf saptamanii cand va veni un cadastrist.

Vanzarea s-a efectuat anul trecut in octombrie.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2008
depends, utilizator
Imi pare rau, nu putem sa va dam nici macar o parere amarata fara date.
Asa incat, reveniti cand puteti macar sa va uitati in contract sa raspundeti la ce am intrebat mai sus sau bazati-va pe presupuneri.
Nu vad ce ar putea face cadastristul, mi-e ca-l platiti degeaba...

Alte discuții în legătură

Diminuare pret imobile dupa vanzare AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Buna ziua, am un client care a cumparat un teren intravilan cu o forma ceva mai ciudata (greu de masurat). A trebui sa se decida rapid si dupa ce a platit a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren, va rog ajutor samy64 samy64 buna ziua va rog ajutati-ma .Mama mea a vandut un teren ingradit in suprafata de 2000mp situat in extravilanul municipiului Sighisoara la data de 08.mai .2006. ... (vezi toată discuția)
Art. 1743 alin(1) ncod civil SabinaRA SabinaRA Buna ziua. In luna mai 2016 am vândut un apartament. Noul proprietar m-a dat in judecată in baza art. mai sus menționat pentru a-i plăti diferența de ... (vezi toată discuția)