avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suparafata terenului este mai mica decat in contractul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suparafata terenului este mai mica decat in contractul de vanzare cumparare

Am cumparat un casa cu un teren in suprafata de 343mp (cu tot cu casa). Am facut niste masuratori si suprafata a iesit mai mica cu aprox. 50mp. La sfarsitul saptamanii va veni cineva sa imi faca masuratorile exacte (GPS, etc).

Cum pot recupera banii de la fostul proprietar? Casa a fost cosntruita de el iar pretul terenului in zona este de 250-300 deci am platit mai mult cu 12.500 - 15.000 Euro.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: depends , utilizator 20:04, 9 Februarie 2009
In primul rand trebuie vazut din ce an e facut cadastrul.Dac este facut in sistem local sau in stereo.In orice caz trebuie masurat din nou, asta fara discutie, dupa care mergeti la ANCPI si cereti un plan.In el o sa vedeti daca va suprapuneti peste o alta curte sau daca pur si simplu s-a masurat gresit cu ani in urma la primul cadastru.Daca vecinul a intrat pe terenul dvs, va trebui sa va intelegeti cu el sau daca nu, in instanta.
A venit cineva si a masurat terenul si imi lipsesc 64 de metri. Din pacate nu am facut masuratoare cu GPS asa ca nu stiu unde este acea suprafata. Am fost la primarie si mi-au spus ca ei nu au ce sa faca, sa ma descurc singur.

Ce pot face acum?
Aţi stabilit preţul pe metru pătrat sau pe întreaga suprafaţă? Dacă preţul este pe metru pătrat, aveţi dreptul la scăderea proporţională a preţului (art.1327 C.civil). Dacă preţul este stabilit pentru întreaga suprafaţă, aveţi dreptul la reducere doar dacă suprafaţa lipsă preţuieşte a douăzecea parte din preţul plătit (art.1329 C.civil), cu excepţia cazului în care în contract aţi fi stabilit altfel.

Liviu S.Bordaş
Preţul a fost pentru casa la rosu + teren (343 mp). La vremea respectiva pretul pe mp era 200 - 250Euro adica ptr 64mp => 12.800 - 16.000. Pe casa + teren am dat 150.000 euro.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare pret imobile dupa vanzare AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Buna ziua, am un client care a cumparat un teren intravilan cu o forma ceva mai ciudata (greu de masurat). A trebui sa se decida rapid si dupa ce a platit a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren, va rog ajutor samy64 samy64 buna ziua va rog ajutati-ma .Mama mea a vandut un teren ingradit in suprafata de 2000mp situat in extravilanul municipiului Sighisoara la data de 08.mai .2006. ... (vezi toată discuția)
Art. 1743 alin(1) ncod civil SabinaRA SabinaRA Buna ziua. In luna mai 2016 am vândut un apartament. Noul proprietar m-a dat in judecată in baza art. mai sus menționat pentru a-i plăti diferența de ... (vezi toată discuția)