avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cumparare uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cumparare uscatorie

Locuiesc la parterul unui bloc intr-un apartament de doua camere(in acte) in imediata vecinatate a uscatoriei (o camera) pe care am inclus-o in apartament ca a treia camera bineinteles cu acordul a majoritatea locatarilor de pe scara, asta inainte de 1989, acum doresc sa-i fac contrat de vanzare (donatie, ceva) pe numele copilului dar nu mai vor toti de pe scara.....am 17 semnaturi din 20. poate sa ma ajute cineva cu baza legala ....am inteles ca legea spune ca se poate cu jumatate +1 dar nu am gasit . Va multumesc

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:23, 8 Februarie 2012
in acest caz nu se poate cu jumatate + 1, in acest caz este vorba de proprietate comuna, astfel ca, fiecare locatar trebuie sa va cedeze cota sa de proprietate...Trebuie neaparat sa-i "determinati" si pe ceilalti proprietari sa va cedeze partea, altfel nu reusiti.
succes
ok.!....dar nu ma poate ajuta cu nimic daca am folosit aceaste camera (uscatorie), mai bine de 20 de ani, fara a fi deranjat de nimeni(nu a avut nimeni nicio pretentie), iar acum s-au gasit trei locatari ca vezi doamne nu vor sa cedeze partea lor, pot sa-i despagubesc fortat sa spun asa, tinand cont ca aceasta camera are cam 10mp., si daca sunt 20 apartamente ar reveni 0,5 mp/apartament, deci pentru 1,5 mp cat le-ar reveni lor nu pot, eu stiu printr-o evaluare sai despagubesc,

partile comune nu pot fi vandute...sunt in proprietate in devalmasie. si asa spuneti ms ca nu va calculeaza retroactiv pe 3 ani chirie .Si cum ati rezolvat cu energia electrica ,stiind ca in uscatorie este alimentata din casa scarii?
acum s-au gasit trei locatari ca vezi doamne nu vor sa cedeze partea lor, pot sa-i despagubesc fortat sa spun asa


Dvs. ce doriti, sa-i "expropriati"? Nu-i puteti obliga sa vanda sau sa doneze ceva ce la apartine! Au acelasi drept ca si Dvs. asupra acelui spatiu.
Eu cred ca nu sunteti intr-o pozitie favorabila pentru a ridica astfel de pretentii, avand in vedere ca folositi de atatia ani singur un spatiu destinat folosintei comune, fara sa platiti chirie.
@IDANUT
Urmariti si aceasta discutie, in special in ultima parte:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare "uscatorie" la bloc IDANUT IDANUT Locuiesc la parterul unui bloc intr-un apartament de doua camere(in acte) in imediata vecinatate a uscatoriei (o camera) pe care am inclus-o in apartament ca a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu ... Vlad.e.s Vlad.e.s Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema. Pe scara pe care locuiesc exista 3 uscatorii, fiecare ... (vezi toată discuția)
Uscatorie meli09 meli09 Va rog, daca puteti sa ma ajutati in vederea rezolvarii unei probleme legate de uscatoria blocului.Locuiesc intr/un bloc cu apartamente cu 3 respectiv 4 ... (vezi toată discuția)