avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu medical

buna seara!
am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati!am primit un concediu medical care este pe 7 zile,din care 5 zile sunt lucratoare!Acum,din cate am citit 7 zile le suporta angajatorul?este valabil si in cazul acesta,sa le acopere pe toate?si daca este asa se mai depune concediul medical la casa de sanatate?multumesc mult si o seara cat mai buna!
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 20:36, 9 Februarie 2012
Rapund pentru prima parte: medicalul se da in zile calendaristice, de platit se platesc doar cele lucratoare( sambata duminica bolnavul nu mananca#-o). Angajatorul va suporta primele 5 zile (7 zile se suportau mai demult), in cazul in care de exemplu concediul a fost dat vineri angajatorul va suporta vineri, sambata, duminica, luni si marti dar va plati doar vineri, luni si marti.....
am inteles.in concluzie angajatorul plateste 3 zile,iar FNUASS 2 zile.multumesc frumos!
o seara buna
irina_palt a scris:

am inteles.in concluzie angajatorul plateste 3 zile,iar FNUASS 2 zile.multumesc frumos!
o seara buna


asta e valabil in cazul in care concediul a fost acordat intr-o zi de vineri... daca a fost acordat luni se schimba datele .. va plati 5 zile iar FNUASS nu va suporta nimic.... Mare atentie cand a fost acordat, cate zile lucratoare sunt....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata medical pt angajat in program inegal Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Stie cineva daca exista vreun precedent, sau alta norma legala, care sa reglementeze plata medicalului pt programe inegale de munca? Mai concret e vorba ... (vezi toată discuția)
5 zile calendaristice sau 5 zile lucratoare la calcul cm patrician patrician In OUG 158.....se spune.... ....ART. 12 Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează: A. de către angajator, din ... (vezi toată discuția)
Concediu medical zile suportate societate consela consela INCEPAND CU DATA DE 11 .01.2010 UN SALARIAT A PREZENTAT CONCEDIU MEDICAL PANA IN DATA DE 31.01.2010. ZILELE SUPORTATE DE SOCIETATE SUNT CELE CUPRINSE IN ... (vezi toată discuția)