buna seara!
am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati!am primit un concediu medical care este pe 7 zile,din care 5 zile sunt lucratoare!Acum,din cate am citit 7 zile le suporta angajatorul?este valabil si in cazul acesta,sa le acopere pe toate?si daca este asa se mai depune concediul medical la casa de sanatate?multumesc mult si o seara cat mai buna!
Rapund pentru prima parte: medicalul se da in zile calendaristice, de platit se platesc doar cele lucratoare( sambata duminica bolnavul nu mananca#-o). Angajatorul va suporta primele 5 zile (7 zile se suportau mai demult), in cazul in care de exemplu concediul a fost dat vineri angajatorul va suporta vineri, sambata, duminica, luni si marti dar va plati doar vineri, luni si marti.....
am inteles.in concluzie angajatorul plateste 3 zile,iar FNUASS 2 zile.multumesc frumos!
o seara buna
asta e valabil in cazul in care concediul a fost acordat intr-o zi de vineri... daca a fost acordat luni se schimba datele .. va plati 5 zile iar FNUASS nu va suporta nimic.... Mare atentie cand a fost acordat, cate zile lucratoare sunt....