avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timpul in care poate fi depus recursul sau apelul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timpul in care poate fi depus recursul sau apelul

Care este diferenta intre apel si recurs si cit timp este le dispozitie pentru depunere intr-un proces de divort cu incredintare minori ?Va multumesc si va urez o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: carraro , utilizator 23:29, 9 Februarie 2012
Hotararea de divort se da cu drept de apel in 30 de zile de la data comunicarii sentintei .Dupa judecarea apelului partile au dreptul la recurs in acelasi termen .
SI totusi la sfirsitul hotaririi este specificat "cu recurs in 15 zile de la data comunicarii pe celalalte capete de cerere".
Termenele cailor de atac in divort sunt de 30 de zile si nu de 15 zile.
Prima cale de atac apelul si cea de-a doua recursul.

Art.619 al. 1 c.proc.civ.
Termenul de apel, precum si cel de recurs este de 30 zile si curge de la comunicarea hotararii.
Multam fain!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caile de atac intr-un proces de divort valentin_76 valentin_76 Buna seara! As avea si eu urmatoarea problema asupra careia doresc, daca se poate, sa ma lamureasca cineva: care sunt caile de atac intr-un proces de divort, ... (vezi toată discuția)
termen 15 zile pentru apel? lucasica lucasica termen 15 zile pentru apel de la comunicare ,cauza program vizitare copil stabilit prin sentinta? multumesc/ (vezi toată discuția)
Model cerere apel hotarare divort ralu_2008 ralu_2008 Hristos a inviat! ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru atacarea unei hotarari de divort in apel? ...sau, cum trebuie sa fie structurata o ... (vezi toată discuția)