avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent maternal concediat pe nedrept
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent maternal concediat pe nedrept

Buna ziua,

Sunt asistent maternal profesionist din anul 2000 si intrunesc toate conditiile legale conform cu Hotararea nr. 679/2003 din 12.06.2003.

Acum am in plasament 1 copil de 3 ani si 6 luni ( de la varsta de 6 luni).

Deoarece atestatul se elibereaza pe o perioada de 3 ani, pe data de 03.11.2011 am intrat in comisie pentru reatestare.
Problema este ca, in baza subpunctului 5 din Anexa nr.2 la Hotararea nr.146 / 20.05.2011 a Consiliului Judetean Constanta, sunt obligata sa iau 2 copii in plasament, desi noi functionam in baza Hotararii nr. 679/2003 din 12.06.2003.

Deoarece nu consider ca pot lua al 2-lea copil pentru ca evolutia copilului pe care il am in plasament nu imi permite, comisia a decis sa imi elibereze un atestat pe o perioada de 3 luni.

Pe data de 9.02.2012 am intrat din nou in comisie, si pentru ca nu pot in continuare sa iau al 2-lea copil din acelasi motiv, comisia a decis sa nu-mi mai dea atestat, sa-mi retraga copilul din plasament, si sa ma concedieze fara somaj. Toate astea se vor intampla (13.02.2012).

Ce as putea sa fac pentru a imi pastra serviciul si copilul in plasament ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
a_s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:56, 14 Februarie 2012
va multumesc pentru timpul acordat
Buna seara,

1)Angajatii pe perioada determinata beneficiaza de somaj?
2) Angajatii pe perioada determinata primesc o notificare(in scris) in prealabil in cazul in care sunt concediati? Sau se presupune ca dupa perioada determinata ambele parti sunt libere de contract?
Da, persoanele angajate in baza unui c.i.m. pe durata determinata pot beneficia de somaj numai daca indeplinisec si conditia stagiului minim de cotizare la somaj (minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj).

Nu se primeste nicio notificare in prealabil, in acest caz constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu daca imi pierd serviciul (asistent maternal) in caz de divort Dani1977 Dani1977 Buna seara . Sunt asistenta maternala in prag de divort stau in gazda dar sunt luata in spatiu la socrii mei . Vreau sa stiu daca o sa imi pierd copilul luat ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal ContSters94259 ContSters94259 Doresc sa fiu asistent maternal,trebuie sa renunt la serviciul meu actual? (vezi toată discuția)
Asistent maternal Fghhjnbghbb Fghhjnbghbb Buna ziua am si eu o intrebare sunt asistent maternal de 3 ani ,iar luna trecuta nea intarziat cu salariile si luna aceasta la fel insa o colega a pus pe ... (vezi toată discuția)