avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Dreptul de proiectare constructii civile cu diploma de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Dreptul de proiectare constructii civile cu diploma de inginer dilpomat inginerie economica in constructii

Buna ziua,

Marea mea intrebare la care aparent nimeni nu stie un raspuns argumentat cu o anume lege este urmatoarea:

Am dreptul sa semnez pe planurile de rezistenta la constructiile civile fiind posesorul unei diplome de Inginer al facultatii de constructii specializarea INGINERIE ECONOMICA IN CONSTRUCTII? Suplimentar am terminat si un master al aceleiasi facultati in SIGURANTA STRUCTURILOR.

Intrebarea mea vine datorita unor divergente aparute la nivelul Inspectoratului de Stat in Constructii, conform caruia absolventii de Inginerie economica in constructii nu ar avea aceleasi drepturi in proiectare cu absolventii de constructii civile industriale si agricole.

Mentionez ca materia este 85% la fel intre cele doua specializari, iar durata de studii era 5 ani la amandoua (cand am absolvit eu). In plus datorita faptului ca am si un master pe structuri efectiv am 6 ani de studii superioare.

Daca Inspectoratul insista in afirmatiile sale ar insemna ca mai trebuie sa fac inca 2 ani de facultate ca sa termin si CCIA (ceea ce as vrea sa evit). Exista vre-o lege care sa legifereze chestia asta? (Mai ales ca toate facultatile de constructii promoveaza faptul ca absolvind Inginerie economica poti face proiectare, dar fara sa specifice o lege)

Sugestii? Multumesc.

Alex
Cel mai recent răspuns: AlexandruAndritoiu , utilizator 16:27, 17 Mai 2013
Ai incercat sa iei atestatul de verificator de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice? Nu ti s-a dat voie sa sustii examenul pentru ca ai terminat o facultate de inginerie economica? Din cate stiu nu ar trebui sa conteze facultatea in conditiile in care esti capabil sa sustii examenul.
S-ar putea sa gasesti raspunsurile de care ai nevoie:
- un indrumator legislativ (ordinul 777/2003) pentru atestarea tehnico-profesionala: [ link extern ]
- aspecte legislative despre verificatorul de proiecte: [ link extern ]
Raspunsul este ca intre timp m-am inscris din nou la facultate pentru echivalarea cursurilor. Pentru o noua specializare a trebuit sa mai fac 1 an de cursuri in care am dat diferentele dintre sectii...materii "importante" ca informatica, legislatie, c-tii agricole, etc. Doar doua dintre materiile pe care sunt obligat sa le echivalez sunt efectiv de profil si de calcul structural, restul sunt de umplutura. In plus am fost obligat sa platesc contravaloarea unui an intreg de studiu, indiferent de materiile pe care le-am parcurs efectiv.

Intr-o luna imi dau licenta si sa vedem dupa aceea :) Traiasca legislatia in Romania care este "clara" si "bine pusa la punct".
Am pus cateva intrebari intre timp. Nu exista nicio lege care sa reglementeze faptul ca inginerii care termina la economica nu au aceleasi drepturi ca cei care termina la civile. Ceea ce inseamna ca Inspectoratul de Stat a impus asta in mod abuziv si nu legislativ si in plus, datorita faptului ca legile se emit doar de Parlament, Inspectoratul de Stat nu avea nici dreptul sa iti impuna o astfel de conditie. S-au folosit probabil de neclaritatea legislatiei, asa cum ai spus si tu.
Acum ca ai trecut prin asta, multa bafta la licenta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce functie pot fi angajat dupa ce am terminat masterul ccdcla ccdcla ABSOLVENT AL FACULTATII DE SILVICULTURA IN 2007 AL “UNIVERSIITATII STEFAN CEL MARE SUCEAVA” SI A CURSURILOR DE MASTERAT CU SPECIALIZAREA ... (vezi toată discuția)
Master in constructii civile, drepturi si competente razgandeanu razgandeanu Am o nelamurire care ma consuma de ceva vreme, urmeaza anul viitor sa termin CCIA (Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole), si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Studii necesare meseriei de economist elenateodora elenateodora Buna ziua. Am absolvit Facultatea de Matematica fiind licentiata in Matematica, in prezent urmez cursurile de master, specializarea Management Financiar ... (vezi toată discuția)