Sotia mea se alfa in urmatoarea situatie:
- a lucrat pana in decembrie 2011, moment in care si-a depus demisia.
- din acel moment noi ne-am schimbat resedinta in Italia - am depus actele pentru rezidenta in Milano pe 31.01.2012.
In cazul in care ramane insarcinata, poate beneficia de indemnizatia de crestere copil, chiar daca noi nu mai locuim in Romania ?
@leuca_luminita: da, din 2009 pana in 2011 s-au realizat venituri 12+ luni consecutive. momentan nu se realizeaza venituri si probabil nici nu se vor mai realiza venituri nici acest an.
imi cer scuze...nu vazusem 2009 :">
conteaza 12 luni lucrate anterior nasterii copilului pentru care se doreste indemnizatia......
stiu pe cineva care a lucrat 5 ani fara intrerupere si...pentru o luna in care nu a realizat venit (mai exact a 12-a luna anterior nasterii copilului), nu a putut depune dosarul pt indemnizatie....:(
Parca vazusem prin OUG ca trebuie sa lucrezi 12 luni consecutive in anul anterior nasterii.
Deci daca sotia mea a lucrat 11 luni in 2011 si 12 luni in 2010, sa inteleg ca nu se incadreaza doar pentru ca nu a lucrat pana la sfarsitul anului ?
Ce tampenie, sa lucreaza 5 ani si sa nu primeasca ? Mi se pare un abuz avand in vedere ca nu lucrat fara intrerupere.
sunt perfect de acord cu d-voastra, nici mie nu mi se pare tocmai ok, dar asta e......
cand depui dosarul pt indemnizatie se completeaza si o adeverinta, nu stiu cum sa ii zic, in care se trece venitul pt fiecare luna, si este formulata cam asa:
"luna 1 (luna 12 anterior nasterii copilului) s-a realizat un venit de...............RON
luna 2 (luna 11 anterior nasterii copilului) s-a realizat un venit de...............RON"
prin urmare nu se iau in calul veniturile realizate cu mai mult de un an inainte de nasterea copilului...:(
aa, si in OUG 111/ 2010 este specificat "...persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri...."
Da, imi este familiara acea adeverinta. Am completat-o si noi la primul copil. Oricum din cate imi dau seama nu vom primi nimic de la minunatul stat roman. Nu ca ne-am fi imbogatit dar na.. Ma gandesc din ce in ce mai mult sa trec ce detin in RO pe numele tatalui meu pensionar, macar sa platesc impozitele cu reducere de pensionar.