avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu locuiesc in Romania, pot beneficia de indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu locuiesc in Romania, pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Sotia mea se alfa in urmatoarea situatie:
- a lucrat pana in decembrie 2011, moment in care si-a depus demisia.
- din acel moment noi ne-am schimbat resedinta in Italia - am depus actele pentru rezidenta in Milano pe 31.01.2012.

In cazul in care ramane insarcinata, poate beneficia de indemnizatia de crestere copil, chiar daca noi nu mai locuim in Romania ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: serbanica , utilizator 16:53, 13 Februarie 2012
@leuca_luminita: da, din 2009 pana in 2011 s-au realizat venituri 12+ luni consecutive. momentan nu se realizeaza venituri si probabil nici nu se vor mai realiza venituri nici acest an.
imi cer scuze...nu vazusem 2009 :">
conteaza 12 luni lucrate anterior nasterii copilului pentru care se doreste indemnizatia......
stiu pe cineva care a lucrat 5 ani fara intrerupere si...pentru o luna in care nu a realizat venit (mai exact a 12-a luna anterior nasterii copilului), nu a putut depune dosarul pt indemnizatie....:(
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l., Consultant protectia mediului
Parca vazusem prin OUG ca trebuie sa lucrezi 12 luni consecutive in anul anterior nasterii.
Deci daca sotia mea a lucrat 11 luni in 2011 si 12 luni in 2010, sa inteleg ca nu se incadreaza doar pentru ca nu a lucrat pana la sfarsitul anului ?

Ce tampenie, sa lucreaza 5 ani si sa nu primeasca ? Mi se pare un abuz avand in vedere ca nu lucrat fara intrerupere.
sunt perfect de acord cu d-voastra, nici mie nu mi se pare tocmai ok, dar asta e......
cand depui dosarul pt indemnizatie se completeaza si o adeverinta, nu stiu cum sa ii zic, in care se trece venitul pt fiecare luna, si este formulata cam asa:
"luna 1 (luna 12 anterior nasterii copilului) s-a realizat un venit de...............RON
luna 2 (luna 11 anterior nasterii copilului) s-a realizat un venit de...............RON"
prin urmare nu se iau in calul veniturile realizate cu mai mult de un an inainte de nasterea copilului...:(

aa, si in OUG 111/ 2010 este specificat "...persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri...."
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l., Consultant protectia mediului
Da, imi este familiara acea adeverinta. Am completat-o si noi la primul copil. Oricum din cate imi dau seama nu vom primi nimic de la minunatul stat roman. Nu ca ne-am fi imbogatit dar na.. Ma gandesc din ce in ce mai mult sa trec ce detin in RO pe numele tatalui meu pensionar, macar sa platesc impozitele cu reducere de pensionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului 2012 vaduva-molotimflorin vaduva-molotimflorin PANA LA DATA DE 03.11.2011. AM BENEFICIAT DE INDEMNIZATIE PENTRU CRESTEREA COPILULUI. PANA PE DATA DE 04.12.2011 AM LUCRAT , AFLANDU-MA IN PREAVIZ. DIN DATA DE ... (vezi toată discuția)
Munca in italia si indemnizatia maternitate in romania crissy_ely crissy_ely buna ziua.am lucrat in italia legal din mai 2011-dec 2011 si am nascut in oct.2012.pot beneficia de vreun tip de ajutor din partea statului roman?mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SimonaSB SimonaSB Buna ziua In luna Noiembrie 2014 am demisionat de la actualul job (ultima zi de munca fiind 27) si am inceput cautarile la un altul, aveam deja 2 ani ... (vezi toată discuția)