avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alocatie pt copii in Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alocatie pt copii in Italia

Buna ziua, am si eu cateva intrebari cu privire la dreptul de alocatie copii in ItaliaȘ

1) Care sunt pasii si ce acte trebuie facute pentru a obtine alocatie pentru copil in Italia, daca parintele lucreaza in Italia, iar copilul locuieste in Romania?
2) Alocatia se poate acorda si pentru o perioada anterioara ? care este aceasta perioada maxima?
3) Unde se depun actele necesare? In Italia sau in Romania ? la care institutii ale statului?

Incerc sa ma lamuresc in aceasta privinta deoarece o cunostinta a mea a mers la mai multe institutii ale statului in Italia si nu i-au dat niciun raspuns concret.

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 21:11, 14 Februarie 2012
Care din alocatii o doriti?
In momentul de fata avem:
1. Alocatia de stat pentru copii Legea 61 /1993 pentru copii pna la 2 ani este in valoare de 200 lei, pentru copii cu varsta intre 2-18 ani este in valoare de 42 lei.
2. Alocatia pentru sustinere familiei Legea 277/ 2010 care are ca drept scop completarea veniturilor familiilor în vederea asigurarii unor conditii mai bune pentru cresterea, îngrijirea si educarea copiilor, precum si stimularea frecventarii de catre copiii de vârsta scolara, aflati în îngrijirea familiilor cu venituri reduse, a cursurilor unei forme de învatamânt, organizate potrivit legii. Aceasta alocatie se acorda in functie de venitul net pe cap de membru de familie si in functie de numarul membrilor de familie.
Intr-o oarecare logica alocatia se obtine de la statul pe apartenenta (Romania), nu putem "suge" de la 2 oi.
Alocatia se poate plati pentru cel mult 12 luni din urma, in cazul in care nu ati depus dosarul la nasterea copilului.
Documentele se depun la Agentia de plati si inspectie sociala
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
leuca_luminita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentul pentru alocatia copilului elena83 elena83 buna ziua. as dori sa stiu daca este normal sa nu primesc supliment de alocatie pt cei doi copii pe care ii am, minori, venitul pe membru de familie fiind 200 ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii in cazul persoanelor care lucreaza in spania cristi1975 cristi1975 incerc sa depun actele pentru alocatia de stat pentru un copil nascut in luna martie in Spania, acolo unde lucrez de mai multi ani, dar de la Primarie mi se ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)