avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urgent marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urgent marturie mincinoasa

Buna ziua.O ruda de-a mea a facut o marturie mincinoasa in fata notarului.Era la notar cu niste treburi cand se intalneste cu o cunostinta care ii spune sa vina de martor in fata notarului,fiind vorba de o succesiune.Ma rog succesiunea find incheiata,doar ca aceasta s-a facut pe numele tatalui acestei doamne in loc sa fie facuta pe numele ei deoarece tatal a murit.si urma sa il radieze pe el si sa treaca numele ei si a fratelui sau .Respectiva doamna a primit mostenire de la bunicii ei care au murit.ea a venit in calitate de nepoata pentru ca parintii sunt morti.si avea nevoie de un martor ca ea e fiica lor.A declarat ca ii cunoaste parintii si ca ea si fratele ei sunt singurii copii.dar defapt necunoscandu-i pe nici unul.poate avea probleme din cauza aceasta?sau poate merge la notar sa-si anuleze marturia?Sau in caz de vre-un proces poate demonstra cineva ca nu i-a cunoscut pe parintii acelei femei?daca ei sunt morti? Ar dori mai degraba sa anuleze acea marturie daca se poate sa nu aiba probleme mai tarziu. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:43, 16 Februarie 2012
daca cineva are interes, va ataca acea dezbatere a mostenirii si daca se considera ca acea marturie a fost relevanta si unii au fost nedreptatiti de succesiune atunci ar putea avea consecinte juridice grave.
Orice persoana interesata in mostenire poate ataca documentul,situatie in care martorul poate fi tras la raspundere penala pentru fapta sa
In cazul de fata nu avem marturie mincinoasa deoarece nu este vorba despre o cauza penala, cauza civila (in sensul de proces) sau cauza disciplinara.
Infractiunea savarsita este cea de fals in declaratii.
Infractiunea de fals in declaratii face parte din grupul infractiunilor de fals cuprinse in cap. III, t. VII, art. 292, C. pen., partea speciala si consta in declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutie de stat ori unei institutii publice, sau de interes public, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acestei consecinte.

Nu este savarsita infractiunea de marturie mincinoasa.

Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa parchet. xuser xuser pe scurt, sa zicem ca din cauza unor martori mincinosi (luati de buna credinta in ciuda probelor existente la dosar) procurorul dispune NUP/SUP... iar ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru pensie de intretinere ariana21 ariana21 Buna seara, in codul penal este un articol privind marturia mincinoasa? Fostul sot a mintit ca este pl ecat din tara insa eu l-am vazut in oras si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa? GIZZY GIZZY Speta: Daca partea vatamata isi schimba declaratia dupa terminarea procesului incercand redeschiderea, se considera marturie mincinoasa? (De exemplu, ... (vezi toată discuția)