avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de influienta /solutie condamnare Trafic de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de influienta /solutie condamnare Trafic de influienta -lipsa latura subiectiva

Intrebare...este posibil ca fara latura subiectiva (functionar public) in conditiile in care fapta este in legatura cu acesta .....adica nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii de trafic de influienta sa se dispuna privarea de libertate ......... solutia poate fi Achitarea..!...
Cel mai recent răspuns: adcisadoc , utilizator 19:07, 18 Februarie 2012
Eu de o asemenea infractiune nu am auzit...:cumparare de influenta:

Consulta Legea 78/2000, mai exact art 6^1. Astfel cel care determina o persoana sa-si exercite influenta asupra unui functionar public/functionar, oferindu-i sau dandu-i bani sau alte foloase nu este considerat instigator la infractiunea de trafic de influenta sau complice ci autor al infractiunii de sine statatoare prevazuta de legea speciala pe care ti-am aratat-o mai sus.

Da, cel influentat este functionarul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
ContSters178374, utilizator
Corect. Multumesc.
Inainte de exemenele din sesiunea asta am avut exact aceesi discutie la seminar: daca cel care "cumpara influenta ' savarseste o infractiune sau nu. Raspunsul a fost categoric nu, nu savarseste nicio infractiune. Am cautat si prin cartile de specialitate dar nu am gasit nimic in acest sens.
Multumesc inca o data!
vezi analiza juridica .....infractiunea cumparare de influienta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)
Infractiune Mihaela Enache Mihaela Enache daca un primar favorizeaza angajarea sotiei pe un post public, ce infractiune savarseste? (vezi toată discuția)
Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare se ... kng11 kng11 Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare Se da urmatoarea speta: X il intreaba pe Y daca nu l poate ajuta cu obtinerea unui act de la ... (vezi toată discuția)