Bună!La o hotărâre irevocabilă pentru o contestaţie la un proces verbal, se poate cere rejudecarea cazului?Dacă nu,în ce termen de la comunicare ,pot să mă adresez la CEDO?Mulţumesc,Lehel
Stiu de aceasta modificare.Am si analizat deja prima hotarare CEDO respinsa pe acest criteriu.
Nu valoarea patrimoniala a amenzii este insa esentiala, ci incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale.
Ca sa fiu mai explicit in caz de detentie ilegala nu exista niciun cent prejudiciu material insa cu toate acestea exista prejudiciu nepatrimonial si se ofera daune morale.
De aceea, in vizunea mea, care cred ca va fi si a Curtii in viitor, esential va fi incalcarea in sine a drepturilor si libertatilor fundamentale si nu prejudiciul.
Insa va fi avut in vedere si aspectul legat de prejudiciu in raport de cele aratate mai sus.
De aceea, in speta, nu 150 euro ar fi primordial, ci insasi incalcarea unor drepturi.
Sunt multe persoane care au sesizat curtea pentru ca nu au primit, sa zicem, 150 euro si sunt suparati din acest motiv.
Daca am considera altfel ar insemna ca orice plangere adresata curtii ca urmare a aplicarii unei amenzi ar fi inadmisibila.
In materie de contraventii este insa destul de incalcita problema.
Cedo ii
geo-vem
Am deschis aici ,la un moment-dat o discutie cu privire la un proces contencios ce avea 2 capete de cerere, la fond sa respins pe unul din capete cu recurs iar ... (vezi toată discuția)