avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citat de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citat de politie

buna ziua am si eu o intrebare in urma cu luni a avut loc o descindere in ilfov la acea data am fost si eu luat de politie si acuzat de anumite fapte pe care nu le am savarsit am fost dus la parchet unde procurorul nu mi a propus arestarea si m au pus liber acum pe data de 15 mi a sosit o citatie sa ma prezint la ilfov fara sa se specifice calitatea pentru care sunt chemat nu are numar de dosar azi a fost sotia si a pus o sa dea o declaratie ca sunt plecat din tara ceea e este adevarat sunt plecat la munca in spania si daca plec am pierdut tot ,sotia mea a intrebat despre ce este vorba si u au spus decat ca este o prezentare de material ma puteti ajuta si pe mine ce pot face va multumesc din suflet
problema este ca am fost audiat atunci cand sa cerut retinerea mea pe o perioada de 29 de zile iar procurorul nu a propus arestarea mea si m au pus liber iar acum dupa o luna si jumatate aproape 2 mi a venit citatia asta deaia stau nedumerit ce sa fac
Daca avocatul merge la parchet se va interesa exact de toate aspectele si va putea studia dosarul.
Poate intreba procurorul daca vrea sa va audieze.

Poate depune o cerere prin care va preciza ca va aflati la munca in strainatate si se va justifica si lipsa dvs. la chemarea organului judiciar.
Dupa parerea mea o astfel de cerere este justificata.
Dupa ce va studia dosarul va putea sa discute telefonic cu dvs. ca sa va explice situatia si chiar sa adreseze un memoriu.Insa, trebuie analizat probatoriul aflat la dosarul de urmarire penala si de abia apoi sa faca demersurile necesare.

Va poate audia si prin comisie rogatorie in tara in care va aflati fara sa mai fie necesar sa va deplasati in Romania.

Daca nu va prezentati si nici avocat nu se va prezenta sa nu aveti surpriza neplacuta de a se cere arestarea dvs. pentru motive ca va sustrageti.
Daca este vorba doar de prezentarea materialului de urmarire penala nu consider ca s-ar putea solicita arestarea in lipsa insa daca vrea sa va audieze se poate lega de acest motiv.
stiti ce nu inteleg eu problema este ca dupa ce mi au dat drumul nu a mai avut nici o treaba m am dus si am ridicat ce mi se oprise de la perchezitize ramanand 4 persoane arestate ulterior eu am auzit vorbinduse ca unul din acei patru sustinea ca eu trebuia sa fiu in locul lui si ca sa facut o confuzie ceea ce nu este adevarat pentru ca la recunoscut din plansa foto si la recunoastere din grup si astazi sotia mea zicandu mi ca trebuia sa i aduca si pe ei,plus ca acest individ a avut audienta cu procuroarea
problema este ca eu nu stiu de nici un dosar la parchet acum dosarul se face la politia ilfov
Faptul ca nu ati fost arestat nu inseamna ca sunteti nevinovat.
Puteti primi o pedeapsa cu suspendare sau cu executare daca sunteti vinovat.

Alte discuții în legătură

Arest preventiv Dumitru111 Dumitru111 Buna ziua , am si eu o problema , sunt cercetat intr`un proves privind traficul de droguri de risc , problema este ca nu sunt in tara si nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot feel4rap feel4rap Am primit o citatie de la DIICOT Ploiesti in data de 6.04.2016 si ca trebuia sa ma prezint pe 12.04.2016, eu sunt plecat din tara si astazi 18.04.2016 am aflat ... (vezi toată discuția)
Citatie ca invinuit andrei198524 andrei198524 Buna ziua,problema la care as dori un raspuns este urmatoarea:am fost implicat intr-un accident rutier acum 2 ani,unde am fost acuzat de vatamare corporala din ... (vezi toată discuția)