avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu de succes - cand si cum se stabileste? Sunt ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu de succes - cand si cum se stabileste? Sunt obligata sa platesc?

Buna seara,as dori sa stiu cand se stabileste onorariul de succes,eu am platit integral onorariul av dar procesul va mai dura probabil cel putin jumatate de an de acum incolo,si la ultima convorbire cu av am fost anuntata ca procesul merge in directia buna si ca trebuie sa stabilim si onorariu de succes,initial av nu credea ca voi avea sanse de izbanda ,deci nu s a vb niciodata de acest onorariu pina acum.este normal?si cat inseamna acest onorariu?o seara buna
Probabil ca nu am fost explicit.
Daca pensia este de 1000 lei pe luna este ceva si daca este de 100 000 lei pe luna este altceva.
De asemenea, mai depinde foarte mult cui apartin banii.
Nu vreau sa comentez mai mult.


Cu riscul de a intra in polemica, consider ca onorariul de succes se stabileste impreuna cu avocatul doar in anumite cauze. Aici intervine si riscul avocatului, mai ales in situatiile in care se judeca cauze cu sume destul de mari, avand in vedere ca onorariul este platibil doar la finalul procesului
Onorariul de succes se stabileste procentual functie de suma: procente mai mari pentru sume mici, procente mai mici pentru sume mari. Totul este negociabil.
In cazul dvs. nu cred ca se impune onorariul de succes: deja ati platit cca 1150 lei pentru a fi reprezentata de un avocat !
tatal este cetatean american si castiga destul de bine,dar cine mi garanteaza mie ca daca se stabileste pensia in Romania eu o voi si primi,din cate am inteles imi trebuie si avocat din state .oricum onorariul a fost de 3 ori mai mare decat 1150 ron.pentru ca am stabilit si paternitatea initial.mie mi se pare doar o noua indatorire fata de avocat acest onorariu pt ca repet ,am inteles ca este nevoie de avocat din State pentru executarea acestei hotarari.O seara buna.
Mie mi se pare cam tarziu sa va ceara acum onorariu de succes.
E ca si cum acum v-ar spune acum ca mai trebuie sa-i dati bani pentru onorariul initial.
Eu stiu ca totul se stabileste de la inceput. Asa a fost in cazul meu si indiferent ca procesul a durat peste 1 an si jumatate, ca pensia s-a stabilit pe fond la o suma, si pe apel la alta, nimeni nu a mai cerut nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
adi_2010, utilizator
Da, este la latitudinea dvs. in acest caz, dar cred ca ati dat de inteles ca....platiti. Oricum onorariul platit este destul de substantial ( dar depinde de clasa av.).
In acest caz, (daca acepta av.) onorariul de succes trebuie sa fie egal cu o pensie alimentara obtinuta sau mai mare , cat considerati ca va puteti permite.

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes dodu ioan dodu ioan buna ziua, trebuie sa deschid un proces in franta,am fost sfatuit sa contanctez un av din franta imi poate spune cineva ce inseamna [b]onorariul de ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)