avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dat in judecata pentru neplata rata card
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dat in judecata pentru neplata rata card

buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in fiecare luna spunea ca are o suma de 2900 lei ,am fost sa cumaparam ceva mai multe cumparaturi care costau 1000 lei ,cardul nu a fost acceptat decat suma de 800 ,restul i-am pus din mana ,i-am spus sotului sa se duca sa le spuna problema sa intrebe de ce ,bineinteles nu s a dus ,acasa a inceput sa vina extrasul ca ar avea pe card suma de 3400 ,am fost de 2 ori in Kaufland la distante de luni de zile intre ele si am vrut sa cumpar de 100 lei ,imi spunea mereu ca fond insuficient ,cu toate ca ar fi trebuit sa pot cumpara de 3400 lei corect nu? ratele le-am paltit la timp ,pana am achitat cele 800 de ron cu care achizitionasem acle cumparaturi.in 2008 sau 2009 a fost sa inchida cardul sa renunte la el ,i sa spus ca are de paltit suma de 3000 ,am inebunit amandoi ca cica noi plateam doar suma minima pe luna si ca s-ar fi adunat comisioane,dobanzi nu mai stiu ce ,cardul de atunci este blocat si au venit in continuarie de plata rate ,la suma care era pe card(doar pe card)realitatea fiind alta,atunci sotul a cerut un extras de cont de la infiintarea cardului si pana la acea data,mentionad ca nu va mai plati nimic pana la finalizare,extrasul urmand a fi trimis pe fax ,nu am primit nici in ziua de azi,si lunar sosesc sume de plata ,cum situatia este de asa natura ca nu a mai putut plati,a venit acum un plic de la firma de recuparare sa plateasca o suma destul de mare intr-un termen de 2 zile la dispozitie urmand a fi dat in judecata,ceea ce cred ca si intamplat ptr ca a anuntat ca nu are de platit suma de 2800 lei ,este posibil ca un card blocat de 2-3 ani si cu rate lunare ,de unde si pana unde?nu intelegem este normal ceea ce face banca?multumesc si astept un raspuns in acest sens
este o capcana intradevar,ptr ca banii au existat doar pe hartie respectiv factura pe care o trimite lunar cu cat avem rata de plata,nu inteleg de unde suma asta ,cardul fiind blocat de mai bine de 2 ani poate chiar 3 ,si venit luna de luna plata ,noi practic trebuie sa platim toata suma care exista doar in hartie dar nu si la cumparaturi,am vrut sa cumpar de nenumarate ori pe vremea aia de 100 ron si nu mi-a dat ,pe card-hartie exista cica suma de 3400 lei ptr cumparaturi,si nu este vorba de cardul obisnuit de cumparaturi pe care il are sau cunoaste toata lumea ,este vorba de un card facut de o banca cu o firma de telefonie (ptr asta a trebuit sa duca dovada ca are abonament la )in 2006-2007,cum putem dovedi ca a fost de fapt o magarie si ca nu am putut beneficia de suma care era scrisa pe hartie,si ca este fals ca mai sunt de paltit 2800 lei ,acum 3 ani cand a fost sa-l inchida au spus ac are 3000 de platit ,de aproape 3 ani e blocat de unde totusi suma asta de plata? ma poate ajuta cineva in cazul in acre suntem dati in judecata ,ce documente trebuie sa avem ,avem castig de cauza?

nu este extras este factura de plata si undeva intr-un colt scrie suma de 3400 lei care de fapt doar acolo exista scris nu si pe cardul de cumparaturi
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Dvs ziceti ca ati scos cash max cat puteati 40 %, ati facut asta de doua ori si i-ati pus inapoi in rate ? Care rate, la cardul de cumparaturi toata suma e scadenta la o data fixa. Dvs ati achitat suma minima de plata care reprezinta 5% din suma datorata, pentru restul neachitat in perioada de gratie, platiti dobanda. La retragerea de numerar aveati de plata un comision si dobanda din momentul retragerii pana la achitare, apoi comision de administrare anual... pt fiecare intarziere la plata se plateste dobanda si daca nici suma minima nu ati platit-o in termen, datorati si penalizari.
Pacat, nu ati citit contractul si nu ati stiut sa utilizati eficient acel card.
Incercati sa ajungeti la o intelegere de plata cu firma de recuperare.
nu am spus ca am scos cash de doua ori ,am vrut sa cumpar de 2 ori de 100 lei si nu mi-a dat spunea sold insuficient desi pe hartia pe care o primeam acasa scria 3400 lei si am mai specificat ca a fost un card mai diferit de cel obisnuit ,oricum va multumesc nu am inteles nimic din raspunsurile d-stra p[tr ca nu ati citit nici cu atentie si nici un sfat /ajutor din care am cerut exclus unele persoane care mi-au dat un raspuns cat de cat de ajutor ,va multumesc tuturor
Mergeti la banca si cereti un extras cu toata perioada de la emiterea cardului pana la zi. Acest extras puteti sa mi-l atasati intr-un e-mail pe care o sa vi-l dau pe privat, impreuna cu un extras lunar unde apare data emiterii si data ultima de plata, ca sa va pot da mai multe detalii.
angelamanuela a scris:

am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc


Cine o fi scris in locul dvs ca ati scos cash :hm:? Nu ati scos de doua ori cum am scris eu total gresit, ci de cateva ori !

Cum aveti dvs cardul ala, exact asa il am si eu. Daca il folositi cum trebuie, nu aveti nicio pierdere, niciun cost, chiar si taxa de administrare anuala se compenseaza daca platiti factura la telefon cu punctele acumulate.
Daca nu platiti cat trebuie la timp.. dobanda e mare, iar penalizarea si mai mare.. astea se aduna si se retrag din limita de credit, de aia nu ati mai putut folosi banii pt ca treceati de limita de creditare.
Ce va vine acasa se cheama raport de activitate, nu factura.
V-au zis si oamenii astia, cititi contractul, vedeti ce scrie in el si apoi puteti veni sa acuzati, daca dvs ati respectat acel contract si ei, de-ai naibii, nu
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banci nonbancare - card secareanuioan secareanuioan am luat de la magazin produse dupa o perioada mi sa dat un card care an 2007 am scos suma de 2800 lei de atunci am platit numai suma minima de plata si am ... (vezi toată discuția)
Card rbs monikcapricorn monikcapricorn am de aprox. 1 an un card de cumparaturi de la rbs. Suma disponibila era de 28 de mil pe care i-am utilizat la achizitionarea cardului. Lunar platesc o suma ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog sa imi dati un sfat in legatura cu un card ... Luly Luly Buna seara! Va rog sa imi dati un sfat in legatura cu un card Cetelem. Luna de luna am platit la termen suma minima de plata, n-am inregistrat intarzieri. In ... (vezi toată discuția)