avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public - concediu pentru campanie electorala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public - concediu pentru campanie electorala

Buna ziua,

Un functionar poate solicita concediu pe toata durata campaniei electorale, el fiind un candidat la viitoarea functie de primar, potrivit legii nr. 188/1999 al Statutului Functionarului Public,art. 95 d).
Intrebare:
Cum poate motiva cererea de concediu pentru campanie ? Cu ce documente ?

Va multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
manole2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: marian67 , utilizator 19:11, 19 Februarie 2012
Un functionar public nu poate solicita concediu pentru a participa la campania electorala ci solicita suspendarea raporturilor de serviciu pe durata campaniei electorale.
Documente? O cerere adresata actualului primar,care trebuie sa emita dispozitia de suspendare a raporturilor de serviciu.
Si sa sperati ca o va emite,ca sa nu apelati la instanta de judecata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegeri local 2016 popdorelemil popdorelemil sunt funcționar public de execuție într-o primărie și doresc să candidez ca primar într-o altă primărie (domiciliu) ce pași trebuie să urmez ? ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu pentru a candida la functia de primar maryalylyana maryalylyana Buna ziua! As dori sa va intreb daca, fiind functionar public de executie pot sa particip ca, candidat la functia de primar la alegerile locale din 2012. ... (vezi toată discuția)
O zi frumoasa sa aveti ! ContSters359110 ContSters359110 lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de ... (vezi toată discuția)