avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... posibilitati obtinere acte romanesti
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

posibilitati obtinere acte romanesti

Fata mea a plecat din tara este cetatean suedez de 10 ani.
Are pasaport suedez , iar cel romanesc a expirat.
I-a expirat si buletinul acum 10 ani pe care nu l-a innoit din lipsa de timp si birocratie (la Braila iti ia citeva zile cu cozi de la ora 5 de dimineata, iar revenire in tara nu inseamna sa stea pe la cozile birocratiei romanesti).

Ce o sfatuiti?


Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:20, 21 Februarie 2012
Precizati va rog daca fata dvs. are dubla cetatenie (romana si suedeza) sau daca este cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
De asemenea intrebati-o ce doreste, ca sa stim ce sa o sfatuim :)

Sugestia ar fi sa se adreseze ambasadei noastre la Stockholm: [ link extern ]

Daca au intervenit modificari in statutul civil dupa plecarea din Romania (casatorie, divort) sau si-a schimbat numele pe cale administrativa in Suedia, trebuie sa faca demersuri pentru inregistrarea tuturor evenimentelor de stare civila in Romania si sa obtina acte de stare civila romanesti conforme cu statutul civil actual si numele pe care il poarta in prezent: [ link extern ]

Daca nu au intervenit modificari in statutul civil, detine acte de stare civila romanesti si cod numeric personal, iar numele din pasaportul suedez corespunde cu numele din actele romanesti, poate sa solicite un pasaport cu dobandirea statutului de cetatean roman cu domiciliul in strainatate (CRDS): [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere cnp in strainatate ruxyradu ruxyradu Buna ziua, cum poate recupera o persoana cu cetatenie romana si americana CNP-ul daca nu mai are pasaportul sau cartea de identitate romaneasca si locuieste ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)