avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulari CF-uri diferite
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulari CF-uri diferite

bunza ziua,
in cazul in care am o casa si 3 terenuri dobandite prin hotarare judecatoreasca (deoarece vechiul proprietar a murit inainte de a reusi sa facem actele la notar) inscrise in acelasi CF si doresc sa le inscriu in CF-uri diferite, care este procedura care trebuie urmata?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:51, 25 Februarie 2012
Buna ziua,

Conform prev legale in materie ( Lg.7/1996) intr-o singura Carte Funciara trebuie sa existe doar un singur imobil;Prin imobil, în sensul legii, se înţelege una sau mai multe parcele alăturate, cu sau fără construcţii, de pe teritoriul unei unităţi administrativ-teritoriale, indiferent de categoria de folosinţă, aparţinând unui proprietar sau mai multor proprietari, în cazul coproprietăţii, care se identifică printr-un număr cadastral unic şi se înscrie într-o carte funciară.
Astfel dc dvstra aveti 3 imobile diferite cu 3 numere cadastrale/topografice diferite atunci acestea trebuie sa figureze in 3 Carti Funciare diferite indiferent daca toate au fost dobandite in baza aceluiasi act.
Mai mult, in mod normal, noul program E terra dupa care functineaza Cartea Funciara ar trebui automat sa deschida/genereze Carti Funciare diferite pentru fiecare din cele 3 imobile existente.
Daca acum sunteti in situatia primei intabulari a imobilelor nu este necesar a face dvstra o solicitare expresa in acest sens.
imobilele sunt deja intabulate, dar intr-o singura carte funciara. ma gandesc ca ar trebui sa depun o cerere la Oficiul de Cadastru si sa solicit inscrierea fiecarui imobil intr-o carte diferita?
Daca depuneti cerere pentru eliberare a unui "EXTRAS DE CARTE FUNCIARA pentru INFORMARE", separat pentru fiecare numare cad/topo, prin conversia de pe hartie a CF vechi, ve-ti obtine individualizare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar cadastral inexistent Calina_Lungu Calina_Lungu Buna ziua! As dori sa inteleg ce inseamna daca un imobil nu apare cu numar cadastral in inregistrarile ANCPI? Incerc sa identific proprietarul unui imobil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am urmatoarea situatie am cerut eliberarea unui extras ... wirst wirst Buna ziua am urmatoarea situatie am cerut eliberarea unui extras de CF pentru o suprafata de teren si am primit ca si raspuns Prezenta cerere se respinge ... (vezi toată discuția)
Extras cf de informare dariad dariad Am cerut un extras CF de informare la BCPI, pentru doua nr. top care sunt in aceeasi carte funciara. Am completat o cerere, in care am scris nr. cartii ... (vezi toată discuția)