Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Acesta este unul din motivele pentru care vorbim despre Eminescu, marele poet, nu despre Eminescu, marele ziartist B-)
Ca ziarist a fost jalnic. Atat de jalnic incat, daca ar fi fost contemporani, pana si DD l-ar fi batut la fundu' gol. Norocul nostru este ca alaturi de articole de ziar fara nicio valoare, dar pentru care a fost platit...
1. Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. Sunt convins ca in 1-200 de ani toate monarhiile din tarile civilizate (excludem Coreea de Nord, desigur :)) ) vor fi inlocuite de republici. Apelativele "alteta" "majestate" "inaltime" etc. mi se par ridicole. Titlurilor de "principe" "rege" "principesa" "regina" nu le vad rostul cat timp Romania nu mai e demult regat.
...
2. Declaratiile de mai sus nu ma impiedica sa accept orice argument rational, indiferent din partea cui vine.
1. Respect un singur fel de aristocratie: aristocratia intelectului. Dupa parerea mea Goedel a fost Imparatul Sfantului imperiu al logicii, Einstein a fost un monarh absolut in regatul nesfarsit al fizicii iar Nassim Nicholas Taleb este mare duce in imperiul epistemologiei.
2. Transmiterea titlurilor nobiliare ca urmare a regulilor genetice mi se pare la fel de logica si de buna cum ar fi desemnare campionilor la Olimpiada din acest an dintre primii nascuti ai campionilor de la Olimpiada din 1952.
Va "scapa" rasul? Pai, monarhia tocmai asta face...