avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Statutul legal al \"Statutului casei regale\" a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Statutul legal al "Statutului casei regale" a Romaniei

1. Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. Sunt convins ca in 1-200 de ani toate monarhiile din tarile civilizate (excludem Coreea de Nord, desigur :)) ) vor fi inlocuite de republici. Apelativele "alteta" "majestate" "inaltime" etc. mi se par ridicole. Titlurilor de "principe" "rege" "principesa" "regina" nu le vad rostul cat timp Romania nu mai e demult regat. Daca Romania redevine vreodata regat o sa le folosesc si eu daca ma va obliga legea insa pana atunci folosirea lor imi aduce aminte de "Mania grandorii" [ link extern ]
2. Declaratiile de mai sus nu ma impiedica sa accept orice argument rational, indiferent din partea cui vine.
3. Discutia pe care o deschid aici se refera la un act despre acre am aflat cu totul intamplator dar care mi-a starnit curiozitatea de jurist. Intrebarile pe care mi le pun si asupra carora va invit sa incercam sa raspundem impreunasunt:
A. - Are valoare juridica "Statut al casei regale a Romaniei"? Daca raspunsul ar fi afirmativ atunci, ce efecte juridice are si ce statut legal are acest act?; ce este el din punct de vedere juridic?
B. - Cum se "impaca" normele constitutionale si cele europene cu dispozitiile din acest "statut" din care unele ne trimit direct in evul mediu?
C. - Daca "Statutul casei regale a Romaniei" are efecte juridice cine poate ataca acest act si in ce conditii?
Cateva exemple din "Statutul casei regale a Romaniei" care mi-au ridicat spranceana dreapta sus de tot, pana pe la mijlocul cheliei.

Nici un succesor al unei femei membru al Casei Regale a Romaniei nu va deveni membru al Familiei Regale a Romaniei prin nastere, decat daca aceste Norme sau vreun alt document viitor dat de Seful Casei Regale a Romaniei, recunoaste aceasta includere.
:O Oy-gevalt!

Apartenenta la Casa Regala a Romaniei este un act liber consimtit si, dupa implinirea majoratului, orice membru poate renunta la acest drept oricand, moment la care toate titlurile, rangurile si privilegiile acelui membru al Casei Regale a Romaniei vor lua sfarsit.
Bine-bine, daca apartenenta e un act liber consimtit, nu ar trebui sa existe o cerere de adeziune? Nu cumva contravine regula ca dreptul se dobandeste prin nastere cu art. 11 CEDO?

1) Seful actual al Casei Regale a Romaniei este:
Majestatea Sa Mihai I, Rege al Romaniei (jure sanguinis)

:stunned: Romania nu e regat, ci republica ... o fi vorba despre cealalta Romanie?

4) Nici un copil al vreunui membru al Casei Regale a Romaniei, nascut in afara unei casatorii legal recunoscute sau dintr-o casatorie care este subsecvent declarata nula sau ilegala, nu va fi membru al Familiei Regale a Romaniei.

:O Asa-i! Copilul e devina si trebuie sanctionat pentru ca tac'su si ma-sa s-au giugiulit fara aprobare. Ce scrie prin Codul civil e doar un moft.

B. In semn de recunoastere a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si a obligatiilor pe care acest lucru le presupune, in special Conventia Europeana a Drepturilor Omului, Noi modificam principiile si practica Legii Salice, cu descendenta exclusiv masculina, care nu va mai fi folosita la stabilirea succesiunii.
C. Coroana Romaniei va trece de la Seful Casei Regale la primul nascut barbat, si, in lipsa unui barbat, la prima nascuta femeie.
:)) Adica CEDO face diferenta intre barbati si femei? Da CEDO prioritate barbatilor sau cine a scris documentul incerca sa nu para misogin?

Noi Ordonam mostenitorilor Nostri sa respecte aceasta Anexa acum si dupa decesul Nostru, ea reprezentand ultima Noastra vointa
Adica e vorba despre un testament? Pai atunci sa-l judecam ca testament si sa observam ca in cea mai mare parte e lovit de nulitate.
@cearls =D> Asa-i! Buna observatie! Judecatorii de la instanta suprema a unui stat cu constitutie republicana folosind formularea "Maiestatea Sa" pentru a desemna un cetatean roman care nici macar n-a fost vreodata rege in toata regula :rofl: :rofl: :rofl: suntem intr-adevar de rasul curcilor.
Facem pariu ca daca maine introduc o cerere la ICCJ cu reclamant "Alteta Sa ducala Mordechai Yshmael duce de Buxbaum" Preainalta o sa dea peste cateva luni o solutie prin care o sa respinga cererea "Altetei Sale ducale ..." :strong: si astfel il fac duce pe croitorul evreu Mordechai?
Nu ma provocati! Urmeaza 1 aprilie si-s pus pe rele :yes:
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
pentru majoritatea romanilor mihai a fost (n-are cum sa demonstreze cineva altceva) si este rege al romanilor in toata regula.

tot pentru majoritatea romanilor, traian basescu, cu voturile lui de peste noapte, imposibile, 100%:)), ale celor fugiti din romania, la alegerile din 2009, nu este un presedinte in regula al romanilor.
u.b.i.k. a scris:

...suntem intr-adevar de rasul curcilor.
Facem pariu ca daca maine introduc o cerere la ICCJ cu reclamant "Alteta Sa ducala Mordechai Yshmael duce de Buxbaum" Preainalta o sa dea peste cateva luni o solutie prin care o sa respinga cererea "Altetei Sale ducale ..." :strong: si astfel il fac duce pe croitorul evreu Mordechai?


nu prea merge sa va jucati cu titlurile nobiliare... ca trebuie sa va recunoasca cineva... si va trebuie documente.

ca exemplu, cum obtinem titlul de baronB-)...


Victor baron de Coroianu, rezident din 1975 în Germania, şi-a putut relua titlul nobiliar abia după 1989
...
Titlul nobiliar i-a fost recunoscut şi publicat în documentele oficiale ale Germaniei. Cînd şi-a revendicat rangul de baron, „ştiam de existenţa acestui titlu, dar nu aveam niciun document, toate au fost pierdute“. Institutul Românesc din Freiburg i-a făcut rost de toate diplomele. A întocmit apoi heraldica familiei şi a cerut înregistrarea la Societatea Nobiliară Germană. „Mi s-a recunoscut titlul ereditar, pe linie masculină şi feminină, de baron, Victor Coroianu de Koroy. Diploma de înnobilare a familiei noastre datează din 1469, dată de Matei Corvin.
...
Nobilii români de astăzi

• Majoritatea românilor cu sînge albastru de astăzi e împrăştiată în exil.
- Cantacuzinii trăiesc în SUA, Belgia, Marea Britanie, Basarabia şi România.
- Urmaşii familiei princiare Ghika sînt reprezentaţi de diplomatul Alexandru Ghika, preşedintele Casei Româneşti de la Paris, şi fizicianul Grigore Ghika, cercetător la Institutul de Fizică de la Măgurele.
- Din vechiul neam la Bălăcenilor îl ştim pe prof. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici.
- Dan Berindei, preşedintele secţiei istorice a Academiei Române, este un descendent direct al domnitorului Constantin Brâncoveanu.
- Casa Regală Românească, prin principesa Margareta, l-a numit principe de Hohenzollern-Veringen pe actorul Radu Duda, căsătorit cu actuala moştenitoare a tronului.
- Brianna Caradja, unul dintre puţinii urmaşi ai familiilor Caradja-Cantacuzino şi Cretzulesco, este vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Role Agresive.
- Dintre nobilii dinastiei Kálnoky, al 25-lea Kálnoky s-a întors în România şi trăieşte la Micloşoara, judeţul Covasna.
- Familia Sturdza a fost reprezentată de Lucia Sturdza Bulandra şi de diplomatul Radu Sturdza, ambasador al României la Istanbul. Printre descendenţi, se numără şi istoricul şi genealogistul Mihai Dimitrie Sturdza, prosperul om de afaceri elveţian Dimitrie Sturdza, precum şi Gelu Voican Voiculescu, descendent al uneia din surorile lui Costache Negri.
- Prinţul Paul, născut la Paris, este fiu al Alteţei Sale Regale Carol Mircea de România şi al Helenei Henriette Nagavitzine, deci nepot pe linie paternă al Regelui Carol al II-lea, din prima căsătorie cu Ioana Valentina Lambrino.
- Principesa Elena trăieşte într-un orăşel de la graniţa Angliei cu Scoţia.
- Principesa Irina s-a stabilit în Oregon, SUA, unde are o fermă şi o crescătorie de cai.
- Mezina familiei regale, principesa Maria, face acte de caritate în New York.
- Principesa Sophia locuieşte în Franţa şi e căsătorită cu un descendent al familiei de Habsburg.
- Cel mai înalt rang nobiliar românesc IL DETINE Mihai I, Regele României.
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
ContSters233047, utilizator
Corect! Nu ne putem juca cu titlurile nobiliare! Stiti de ce? Titlurile acelea SUNT un joc in care se presupune ca urmasii unuia care a facut lucruri eroice vor mosteni gena eroica, ceea ce este fals.
Comunistii au copiat si ei, insa pe dos, sistemul acesta al "sangelui albastru", ajungandu-se la aberatia numita "origine sociala sanatoasa". Prin anii '50, daca parintii unuia umblau vara incaltati, facusera scoala in copilarie, aveau slujbe in care nu asudau la greu, nu faceau zgomot si nu transformau lucrul mecanic in caldura, stiau ce inseamna cuvantul "batista", mancau folosind furculita si cutitul deodata fara sa scoata sunete ciudate in timp ce le zboara schnitzelul din farfurie si fara se zgarie pe nas, bietul urmas al acestor decadenti parinti burghezi dusmani ai poporului, avea asigurat un abonament la canal.
Ambele sisteme sunt egal idioate: primul te face baron pentru meritele parintilor; celalalt te baga la parnaie pentru acelasi motiv. :hammer:
Ei bine, eu nu vreau sa taiesc intr-o tara in care unul e declarat baron pentru ca stra-stra-stra-etc-mosii lui au fost SMURD-ul lui Matei Corvin. De aceea, faptul ca tatal lui Mihai a fost rege (unul rau si nepasator fata de soarta tarii conduse de el) si ca MIhai a fost privit cativa ani ca fiind rege, nu-i da dreptul sa-l faca principe "de Romania" pe dl. Radu Duda (adica poate sa-l declare ce doreste el: principe, generalissim, imparat, cocotier, purcelus, cocosel, etc. dar fara "de Romania").
De aceea, discutam aici despre "Statutul casei regale" si despre titlurile autoacordate
Pe Duda chiar asa il chiama in buletin, „Radu de România Duda”. E adevarat ca nu e la fel de solemn ca Singmaringen-Hohenzollern dar e ceva.

Spre exemplu, daca te prezinti la un hotel din Elvetia cu pasaportul in care numele este „Hohenzollern” esti privit altfel.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Monarhia nu poate sa revina in romania! cine au fost monarhii din romania si ce s-a intamplat in fapt. rodica_post rodica_post Regele Mihai aşteaptă să i se pună tronul în braţe. Mai are de aşteptat,pentru că ,se pare ca nici acum nu şi-a dat seama de ce monarhia a ieşit ... (vezi toată discuția)