avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratia 392b pentru pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratia 392b pentru pfa

buna ziua! sotul meu este pfa in sistem real,am depus declaratia 220 pe anul 2011 si tocmai ce am aflat despre declaratia 392B(e neinregistrat in scopuri de pfa) si am o nelamurire:la puncul IV din declaratie se trec valorile adunate ale tuturor prestarilor(in cazul nostru tot ce a incasat din lucrarile efectuate,total luat din jurnalul de vanzari) dar la punctul V ce sa trecem,achizitii se refera la cheltuielile trecute in jurnalul de vanzari sau...la ce?sa inteleg ca rezultatele din declaratia asta vor fi aceleasi cu cele ce vom declara in declaratia 200?va rog sa ma ajutati si sa-mi iertati ignoranta,incercam sa ne descurcam cu ajutorul d-voastra si pana acum n-au fost probleme,multumim!si inca ceva!trebuie depusa doar in format electronic,nu se poate depune la registratura anaf ca celelalte declaratii?multumesc din suflet,astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 15:02, 25 Februarie 2012
persoanele fizice sunt persoane neinregistrate in scopuri de tva, deci la pct IV veti completa zero la inregistrate de tva, si suma la neinregistrate
multumesc,in cazul meu cifra de afaceri este agala cu livrarile ca nu am nici o factura neincasata!la livrari am defalcat furnizorii in cei inregistrati in scop de tva care au RO in fata CIF si cei neinregistrati in scop de tva!sper ca e bine,va rog sa-mi spuneti!si cu cheltuielile de constituire cum e?sunt considerate achizitii!ajutor va rog,caci vreau sa depun si eu maine declaratia!multumesc!
cheltuielile de constituire nu reprezinta cheltuieli de achizitii pt ca n-ati cumparat nimic in cazul de fata

cand la livrari scrieri ca ati defalcat furnizorii pe platitori si neplatitori va referiti ca la achizitii (punctul V) ati facut acest lucru.
deci la pct IV treceri facturile pe care dvs le emiteti catre clienti si la pct V facturile pe care le primiti de la furnizori in functie daca sunt sau nu platitori de tva
multumesc mult!gata m-am lamurit!am facut-o maine o depun!o zi buna!
cornelia radoi a scris:

multumesc mult!gata m-am lamurit!am facut-o maine o depun!o zi buna!


Fiind 25 februari sambata o puteti depune luni. =D>

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b iamaiama2 iamaiama2 Buna ziua! Am o Intreprindere Familiala cu activitatea principala Comert cu amanuntul in magazine nespecializate,cu vanzare predominanta de produse ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 DANA LAURA DANA LAURA Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in ... (vezi toată discuția)