avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ?

Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare o alee, apoi garaje. Din lipsa de locuri de parcare, de regula pe trotuarul respectiv stationeaza masinile care apartin celor care locuiesc in bloc. Dar, de o vreme, stationeaza acolo o masina de teren a carui proprietar nu-l cunoastem care ocupa loc cat 2 masini. Intrebarea ar fi: are acest drept ?, adica nu este langa bloc un spatiu care sa apartina doar proprietarilor blocului, sau poate oricine sa-l ocupe ?. Multumesc mult daca ma poate lamuri cineva.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: masterdan56 , utilizator 12:09, 15 Februarie 2024
Da, are dreptul pentru ca este domeniul public al statului, asta daca intre timp nu ati cumparat strada.
Puteti sa va adresati , cu o sesizare scrisa , primarului din localitatea Dvs. In cadrul oricarei primarii exista un serviciu care se ocupa cu administrarea strazilor si a circulatiei rutiere. In notiunea de strada intra si troturarele si parcarile . Veti primi in max.30 zile (conform legii) un raspuns si poate si o rezolvare favorabila . Va doresc succes .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spre deosebire de cei care ati scris ca unii au voie sa parcheze pe trotuar pentru ca este domeniul public...., asa cum au fost prezentate lucrurile, pe acel trotuar nu are voie sa parcheze nimeni, nefiind parcare sau trotuar marcat pentru parcare.
Nici detinatorii de masini din acel bloc dar nici altii de la alte blocuri ori firme nu au voie sa parcheze pe trotuar. Pe trotuar circula oamenii iar pe carosabil si-n parcari, masinile.
Sunt anumite trotuare marcate pentru a fi parcate masini, marcate in asa fel ca sa ramana loc suficient pentru pietoni, carucioare de copii... In acele locuri se poate parca.
Proprietarii apartamentelor dintr-un bloc pot sa faca demersuri pentru inchirierea anumitor locuri de parcare, sa-si scrie numarul masinii, sa plateasca la primarie... Atunci, da, pot reclama ca altcineva a parcat pe locul platit si rezervat..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

.
"Proprietarii apartamentelor dintr-un bloc pot sa faca demersuri pentru inchirierea anumitor locuri de parcare, sa-si scrie numarul masinii, sa plateasca la primarie... Atunci, da, pot reclama ca altcineva a parcat pe locul platit si rezervat"

Numai proprietarii apartamentealor din bloc pot obtine aprobare de inchiriere a anumitor locuri de parcare de la primarie nu si locatarii ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da, pot obtine locuri de parcare si locatarii si chiriasii si firmele... Este liber sa incerce oricine, sa solicite.
Este loc sub soare pentru toata lumea mai ales ca multi stau la umbra!

Alte discuții în legătură

Parcare privată. se poate parca în fața ei dacă nu se îngrădește accesul beneficiarilor? DaniCroitor DaniCroitor Salutare, Locuiesc într-un bloc nou, iar propietarul blocului a construit, pe terenul propriu vreo 8 locuri de parcare unul lângă celălalt, cât i-a ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Cui apartine trotuarul? emanuellen emanuellen Stau la bloc,intr-o zona unde sint si case particulare,intr-o seara am avut musafiri care au parcat pe trotuar in fata unei case particulare fara sa blocheze ... (vezi toată discuția)