avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot sa ma pensionez anticipat mai devreme?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot sa ma pensionez anticipat mai devreme?

Am fost la casa de pensii si mi s a calculat ca as iesi anticipat la pensie in martie 2014 cand as implini 55 ani, eu avand varsta de 53 ani acum.Daca as cotiza la pensie sau dc as plati anticipat cotizatiile s - ar putea scurta aceasta perioada pana la pesnionare, adik as putea iesi mai devreme?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:38, 26 Februarie 2012
Pentru a beneficia de o forma de pensionare trebuie sa indepliniti doua conditii: conditia de varsta si conditia de stagiu complet de cotizare.Nu se pot plati CAS retroactiv.Reveniti cu data nasterii si cu stagiul de cotizare pt. a primii un raspuns
adria05 a scris:
Daca as cotiza la pensie sau dc as plati anticipat cotizatiile s - ar putea scurta aceasta perioada pana la pesnionare, adik as putea iesi mai devreme?

Nu aveti cum sa scurtati perioada de timp necesara pana la implinirea varstei de 55 de ani. Platind CAS (contributia de asigurari sociale) timpul nu trece mai repede iar dvs. nu impliniti mai devreme 55 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata costy_ costy_ mama mea are varsta de 51 de ani si 31 de ani vechime dintre care 14 ani grupa a doua. la ce varsta poate iesi la pensie anticipata? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata poeana poeana Sunt nascuta pe 15.09.1957 si am o vechime de 25 ani si 8 luni in campul muncii . De 4 ani sunt pensionata pe caz de boala de gradul 3 si am decizia de ... (vezi toată discuția)