avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... indepartarea zapezii de pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

indepartarea zapezii de pe bloc

Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa precizati si actul normativ sanctionator. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adi_escu30 , utilizator 13:00, 27 Februarie 2012
Este vorba despre un bloc cu mai multe etaje, acoperisul fiind spatiu comun, nefiind amenajata o mansarda.
Sarcina de a administra si intretine terasa blocului este a asociatiei de proprietari, adica a tuturor proprietarilor.
Se intreba mai sus despre forma terasei, sarpantei, acoperisului...pentru ca aceste diferente de constructie, creaza sau nu anumite obligatii. O terasa de bloc ce are aticuri de protectie nu necesita curatarea de zapada si nici nu face turturi de gheata, in timp ce o sarpanta, un acoperis inclinat cu sau fara jgheaburi si burlane de scurgere necesita alta ingrijire. De pe acestea aluneca zapada si poate cadea pe trotuar impreuna cu turturii de gheata.
adriantot a scris:

Sarcina de a administra si intretine terasa blocului este [...] a tuturor proprietarilor.

Cand oare vor intelege romanii proprietari de bloc ca blocul este casa lor, a tuturor...
Mai repede cauta o lege care sa-i scuteasca sau sa-i puna pe altii la treaba decat sa-si faca treburile casei fara sa mai judece al cui e randul la zapada, sau de ce ala de la 3 a curatat zapada de masina lui pe a mea...



Asociatia de proprietari are aceasta obligatie.
Este un act de administrare si de conservare a terasei blocului.
Zapada de pe terasa (daca nu este acoperis inclinat tip sarpanta) nu trebuie indepartata din doua motive:
- din constructie terasa orizontala are totusi o inclinatie foarte usoara catre coloanele pluviale prin care se scurge apa provenita din ploi si topirea zapezii ca pe niste burlane;

- daca se intervine cu unelte pe suprafata hidroizolatiei, aceasta se poate deteriora, creand prejudicii mult mai mari.

Alte discuții în legătură

Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)
Turturi la balconul de la etajul 4 naemarilena naemarilena Sunt administratorul unei farmacii care functioneaza la parterul unui bloc de 4 etaje in sectorul 1 al capitalei. La balconul situat la etajul 4 (si ultimul) ... (vezi toată discuția)