Deci implicit, pe cale de consecinta, cum spuneti dvs. avocatii, oricine poate face incasari, semna si rezilia contracte, lua imprumuturi de la banci, samd. Daca tot e de ajuns o semnatura...
Exagerati. In cazul persoanelor juridice la banca exista specimene de semnatura (nu si amprenta stampilei) iar pentru a face imprumuturi trebuie actele statutare ale Asociatiei si Hotararea Adunarii Generale.
În cazul persoanelor fizice este nevoie de cartea de identitate
E am fost reprezentant al 2 ong-uri, 3 firme si 1 cabinet si la nici una din bancile unde au avut conturi aceste entitati nu mi-au cerut specimen dupa stampila.
Este adevarat ca aveam nevoie de stampila pentru a ridica sau depune bani dar nu aveau specimen, deci puteam schimba foarte usor stampila fara nici o repercursiune.
Asta am inteles, domnule avocat ca nu agreati stampilele, ne-ati spus de zece ori.
Se poate face si o miscare sociala: "Impotriva stampilelor".
Pe mine ma preocupa cu totul altceva: daca spuneti ca stampila e un moft romanesc, atunci ce anume valideaza un document ca fiind original si cu drept legal de semnatura al celui care il semneaza?