avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

as dori sa stiu daca pot si am sanse de a contesta un proces verbal de contraventie
in termen , daca amenda a fost data pentru ca am condus un autoturism neechipat cu cauciucuri de iarna pe puntea spate adica am avut cauciucuri de iarna pe fata dar pe spate nu,si daca pot soliucita instantei transformarea amenzii in avertisment.mentionez ca am avut un accident in urma caruia nu au existat victime in schimb masina personala in urma derapajului a plonjat in sant.am fost sanctionat cu 15 puncte amenda si suma de 1050 ron. mentionez ca masina cat si permisul de conducere , imi asigurau un minim mjloc de existenta .vreau sa stiu daca am vreo sansa de reusita si sa ma indrumati cum sa procedez .va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:00, 24 Februarie 2012
puteti contesta pv de contraventie, sa solicitati inlocuirea pedepsei amenzii si a suspendarii permisului cu avertisment.
Daca va situati in termenul de 15 zile de la comunicarea PV ,puteti formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Numarul cauciucurilor de iarna cu care un autoturism trebuie sa fie echipat a provocat, numeroase discutii, prevederile legale nefacand o precizare explicita in acest sens.
Directia Rutiera a clarificat de curand, l acest aspect.
Astfel, potrivit comisarului sef de politie, Lucian Dinita, autovehiculele de transport persoane cu maxim 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, deci si autotusimele personale, trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna pe toate rotile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echiparea cu anvelope de iarna a autoturismelor GMarin GMarin Buna ziua, In legea 161/2011 privin aprobarea OG 5/2011,referitor la obligativitatea autoturismelor cu anvelope de iarna sau all season in perioada 1 ... (vezi toată discuția)
Anvelope pe partea cu tractiune? rrobyfm rrobyfm daca am tractiune pe fata trebuie sa pun si pe partea din spate anvelope de iarna ? (vezi toată discuția)
Cauciucuri de iarna puidemorosan puidemorosan Pot retine politistii un certificat de inmatriculare emis in alta tara pentru neechiparea cu 4 cauciucuri de iarna a autovehiculului (ci numai cu 2)? (vezi toată discuția)