avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... suprafata radianta in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

suprafata radianta in bloc

Cat trebuie sa fie suprafata radianta (calorifere) la un apartament de 50m2? Cine sau care este autoritatea care poate sa calculeze aceasta suprafata,tinand cont de faptul ca daca se tot adauga calorifere prin locuinte, poate sa creasca costurile si pentru cei care au suprafata normala a caloriferelor. Pentru asta trebuie sa se poata intra in locuintele oamenilor.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:53, 25 Februarie 2012
la inceputul perioadei de furnizare a agentului termic,reprezentantii asociatiei au obligatia de a face verificarea situatiei existente in teren,impreuna cu reprezentantul furnizor si al societatii care fac citirile si calculele,constand din verificarea SET a sigiliilor , a modificarilor in retea.Acelasi lucru se face si la terminarea perioadei.
Cat priveste calculul necesar pt calcul SET ,nu are mare importanta.Cel care si a modificat SET ul din proiect,tre sa prezinte si documentele ,mai ales cel de echilibrare hidraulica.
Ati ghicit exact unde bat !! Aflu acum de la voi chestii tehnice despre care nici n-am visat pana acum. De exemplu audit energetic,SETdin proiect, documente de modificare si cea mai interesanta (pentru mine) echilibrarea hidraulica ! Cand ajungi sa te confrunti cu asemenea probleme intr-un bloc, nu stiu daca ajungi legal sa rezolvi ceva.......
Suprafata echivalnta termic a unui corp de incalzire este de fapt o marime conventionala, care caracterizeaza puterea termica a unui corp de incalzire. Aceasta este o marime care se determina, se stabileste, catre laboratorul de specializat care efectueaza aceasta determinare in conformitate cu STAS 11247/2-79
Inventarierea SET-ului pe scara =corpuri de incalzit + coloanele verticale + coloanele de la subsol, se face pentru echilibrarea termica a instalatiei care de la darea in exploatare a condomiului,posibil sa fi suferit modificari de la colmatari ttronson instalatie,coturi si ramificatii sau inlocuirea caloriferelor din proprietatea individuala .
Daca proprietatile detin repartitoare de cost aceasta inventariere se facea numai pentru partea de caldura parte comuna=cale acces,uscatorie,subsol,etc.
Daca nu exista repartitoare de cost , inventarierea va determina cresteri de cost la nivelul apartamentelor unde au fost efectuate modificari ale instalatiei si inlocuire de calorifere.
Art 3 din Ordinul nr 233/2004 ANRSC
Suprafata echivalenta termic a unui corp de încalzire reprezinta marimea conventionala care caracterizeaza puterea termica a corpului de incalzire, determinata in urmatoarele conditii de referinta uzuale de proiectare:
a) temperatura de intrare a agentului termic in corpul de incalzire este de 95 C
b) temperatura de iesire a agentului termic din corpul de incalzire este de 75 C
c) temperatura interioara a aerului din spatiul iîncalzit, masurata la o inaltime de 0,75 m de la sol si la o distanta de 1,5 m fata de corpul de incalzire, este de 20 C
d) corpul de incalzire este montat aparent pe un perete exterior, sub fereastra
e) corpul de incalzire este racordat la reteaua interioara de distributie cu intrarea agentului termic pe la partea superioara si iesirea pe la partea inferioara
f) vopsirea exterioara a corpului de incalzire este realizata cu vopsea alba fara pigmenti metalici
g) presiunea atmosferica este de 1,013

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere calorifere apartament hellboy87 hellboy87 Buna ziua, mi-am schimbat caloriferele, erau de fonta cele vechi, suprafață calculata era de 4,5m ptr un apartament de 54 mp. Acum am pus în dormitor și ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu conductele de distributie si conducte de incalzire la inventarierea caloriferelor? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am studiat subiectele despre inventarierea caloriferelor din bloc, dar din pacate nu a reiesit cum ramane cu conductele. La noi au inventariat ... (vezi toată discuția)
Calcul factura caldura in functie de putere tevi/calorifere caldura alina_25 alina_25 O cunostiinta plateste factura caldura mai mare ca o persoana de are suprafata mai mare la apartament 40 mp respectiv 60 mp cand a intrebat administrator ... (vezi toată discuția)