Cunoasteti niste cazuri concrete sau vorba matale, ”in general” ? Domnule, de unde scoti aberatiile astea? Ai ceva probleme cu administratorii, dar limiteaza la cei care te-au furat pe dumneata si nu generaliza ca uite domnisoara cu topic-ul chiar a crede vorbele fara acoperire pe care le scrii pe-aici. Cand ai avut dreptate cu privire la o problema ridicata (incalzirea casei scarii prin intermediul subsolului), am apreciat, am si scris acest lucru, dar observ ca la dumneata nu tine mult, am mai observat niste raspunsuri in "doi peri", dar nu am mai zis nimic ca tot nu are rost. Ai ceva defect la patefon si repeti aberatii invatate aiurea:
"in general ,suma pt gunoi intra in buzunarul administratorului"
Haideti sa explic un pic situatia ca de cand ai fost dumneata adm. sau presedinte s-au mai schimbat niste lucruri: asociatia are incheiat un contract de prestari de servicii cu prestatorul local, intr-adevar pe un nr. de persoane. Se stie ca acest nr. de persoane este variabil, dar in limite destul de mici in cursul anului. Pe timpul verii, cand pleaca lumea in concediu si solicita scaderea persoanelor, atunci nr. persoanelor care platesc taxa de salubrizare este mai mic - insa noi ne-am facut un obicei: inainte de afisarea listelor de plata, avem situatia exacta a persoanelor care au solicitat scaderea pe luna urmatoare. De comun acord cu firma de salubritate, de-altfel stabilit si prin contract, o notificam asupra numarului exact de persoane care vor apare in lista de plata viitoare, astfel ca factura va fi intocmita pentru nr. de persoane din notificare. Ei, cum la acea firma nu lucreaza numai prosti care abia asteapta sa le scada veniturile, sunt si unii care mai verifica situatia costurilor cu salubrizarea / persoana din lista de plata afisata.
La Iasi, costul salubrizarii facturat este de 6,25 lei / persoana (TVA inclus). Daca costul repartizat inlista de plata este mai mic, este clar ca asociatia are persoane nedeclarate si trage in piept firma. Daca costul este mai mare, atunci nr. de persoane din situatia listei de plata este mai mic decat cel facturat, lucru observat mai intai de catre proprietari, apoi de catre conducerea asociatiei care il poate lua de guler pe administratorul care nu-si face treaba.
Acum ar trebuie sa demonstrazi matale cum drac' face administratorul sa-si insuseasca cei 6,25 lei de persoana care apare pe lista de plata si in toate centralizatoarele pe care le intocmeste asociatia si pentru care mai elibereaza si chitanta?
Prietenul dumneavoastra stand la casa are contracte incheiate pe numele sau cu furnizorii.
Acestea sunt dovezile care vi se cer.
Este util sa aduceti si niste facturi ca sa se vada ca are consum acolo.
Pe de alta parte inteleg si punctul de vedere al Asociatiei.
Consider ca o solutie ar fi sa platiti lunar, atata vreme cat prietenul dumneavoastra vine in vizita o cota parte corespunzatoare, sa zicem, la un sfert din cheltuielile pe persoana.
Sau, pentru a nu ingreuna calculele sa fie trecut la intretinere o luna din patru.
In cartea de imobil,e trecuta o singura persoana(aceea fiind eu,nu proprietarul)dar pe lista de cheltuieli apar doua persoane.In luna noiembrie mi`am facut mutatia la adresa repectiva.Contract de inchiriere mi`a zis proprietarul ca nu e nevoie sa facem daca ne intelegem.
Pana la urma am ajuns la concluzia ca degeaba as face orice ca nu s-ar rezolva(si oricum inteleg ca nu am absolut nimic de facut)
Dar daca as merge eu personal sa platesc apa calda/rece,salubritate,caldura, iar administratorului sa ii platesc doar cotizatia ULALA,femeia de servici,curentul pe scara(este bloc de 4 etaje,fost camin deci nu am bucatarie si nu exista elevator)diverse reparatii care le platesc in fiecare luna cate 20 de lei,administratorul si mai sunt inca trei rubrici care apar pe lista?