avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept vizitare minor??Da,dar daca copilul sufera in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept vizitare minor??Da,dar daca copilul sufera in urma acestor vizite.....

In urma divortului copilul in varsta de 10 ani mi-a fost acordat mie,fostul sot si-a schimbat locuinta la un apartament pe aceiasi scara cu noi impreuna cu o fosta prietena de familie .Deja situatia e foarte dureroasa pentru copilul meu care este supus chinului de a-si vedea tatal impreuna cu cei 2 copii ai vecinei si normal la varsta ei nu intelege altefel decat ca acei copii ia furat tatal.Eu nu i-am interzis niciodata fostului sot sa-si vada copilul ,mai mult de atat chiar si in afara programului de vizita,dar cu toate ca l-am rugat sa fie atent cu copilul i-am explicat situatia ,el nu face decat sa il raneasca mai mult.Cand ia copilul il pune in contact cu noua lui familie (nemaivorbind de mediu,bautura,comportament ,limbaj)iar eu sunt subiectul principal al discutiilor dintre ei.Copilul revenind acasa i-mi relateaza cu durere toate acestea ,mai mult de atat i-si iubeste foarte mult tatal dar nu vrea sa-l supere spunandu-i ca nu mai vrea sa participe la intalnirile cu el impreuna cu noua lui familie.E legal si uman din partea mea sa nu-i interzic contactul cu tatal sau dar ce fac cu suferinta copilului meu??
Sunt de acord ca o fetita la 10 ani terebuie sa aiba deja o educatie sexuala , am avut discutii cu ea privitoare la acest subiect si la scoala au inceput sa primeasca aceasta educatie,,,nu sunt o conservatoare din punctul asta de vedere ci de modul si limitele in care se face acceasta educatie.Nu stiu cum ar reactiona alte mame cand ar fi nevoite sa raspunda la intrebarea ""De ce baietii trebuie sa imbete fetele pentru a le r................??? si multe expresii de genul asta pe care copilul nici nu le stie semnificatia ,de asta mi le si spune nevinovata ,iar eu nu de putine ori am fost pusa in situatia de a nu fi capanbila pe moment de ai da raspunsul.Eu cred ca oricat de deschisa si civilizata ar fi o mama dar tot ar avea emotii lcand si-ar auzi fetita spunand ca --Un baiat este cel mai fericit atunci cand fata ai face cunil.......(scuzati-ma dar mai mult cred ca nu se poate scrie )iar toate astea le aude in accea casa unde e dusa de taticul ei in orele de vizita
La 10 ani nu cred ca trebuie sa aiba parte de educatie sexuala.
Faceti acea NOTIFICARE SCRISA si daca lucrurile vor continua asa, ca urmare a faptului ca minora are mai mult de 10 ani, in caz de proces va putea fi ascultata de instanta in camera de consiliu.
E foarte posibil ca instanta sa pronunte o hotarare restrictiva in ceea ce priveste drepturile tatalui in acest caz.
Doar sa nu aveti surpriza ca minora sa nu relateze despre ceea ce aude in casa tatalui sau.:stunned:

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc cu respect ! intredevar sunt sigura ca fetita mea niciodata nu va reusi sa discute cu altcineva despre aceste lucruri.Si atunci cand mi le spune mie se scuza de nenumarate ori fata de mine ,pentru ca are impresia deja ca sunt dupa cum spune ea ""treburi mult prea sofisticate si mult prea intime "si mi le spune datorita deschiderii pe care o are fata de mine cerandu-mi explicatia doar pentru faptul ca eu am rugato atunci cand nu intelege ceva cand are o problema de orice natura sa ma intrebe fara nici o retinerere.E un copil extraordinar este de FB pe line la scoala ,sunt atat de mandra de ea ,si nu as vrea sa o fac sa sufere mai mult ducando prin camere de consiliu ,etc .Sigur daca va exista o cale o voi gasi dar nu sa o fac sa sufere mai mult decat sufera acum Multumesc !
Stimata doamna,
inca o data va felicitam pentru abordarea problemei dar incercati sa nu ajungeti in instanta.
Trebuie sa gasiti o cale de "negociere" a acestor probleme cu fostul sot.
Daca veti lasa si va lasa putin din orgoliul personal, credem cu fermitate ca veti ajunge la o intelegere.
Oamenii intelepti intotdeauna stiu sa solutioneze problemele.
Da intr-adevar, intr-un conflict este nevoie de cel putin doua persoane, tot asa ai nevoie de ambele parti pentru solutionarea amiabila a acestuia.
Va dorim succes si intelepciune.

:oops: Va rog sa nu mai citati mesajul imediat anterior... M-am saturat sa pierd timp editand mesajele astea, totipurile se incarca inutil... Asa ca voi sterge mesajele care au astfel de citate. Mai ales ca cei inregistrati ca si consultanti sigur au citit despre acest lucru deranjant.
Ce dumnezeu, nu e primul lucru la care te gandesti ca un raspuns se adreseaza mesajului anterior??? Daca nu specifica altfel?
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Re: audierea minorului cu varsta cuprinsa sub 10 ani.cedo? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva cazul in care CEDO a considerat ca un minor indiferent de varsta trebuie sa fie vazut de judecator inainte de a se pronunta hotararea de ... (vezi toată discuția)
Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga sorin2008 sorin2008 Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac. Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din ... (vezi toată discuția)