avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deductibilitate TVA si cheltuili utilitati de catre ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deductibilitate TVA si cheltuili utilitati de catre locatar - PFA

Buna ziua,

O PFA platitoare de TVA, incheie un contract de inchiriere apartament cu o persoana fizica pentru sediu social si totodata locul de desfasurare a activitatii (consultanta). Acum, facturile sunt emise pe numele locatorului.
Ce trebuie sa faca locatarul ca sa-si poata deduce cheltuielile si TVA aferente facturilor de utilitati?
Mentionez ca in contractul de inchiriere este stipulata obligatia locatarului de a plati facturile de utilitati.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 18:11, 28 Februarie 2012
Incheiate contracte cu furnizorii de utilitati pe numele PFA. Asta daca doreste si proprietarul, altfel nu se poate deduce nici-un TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)
Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)