avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare certificat nastere pentru copil cu dubla ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare certificat nastere pentru copil cu dubla cetatenie

Buna Ziua
Fiul meu s-a nascut in Marea Britanie si are cetatenie britanica. Eu si sotul meu avem cetatenie dubla, romana si britanica. Acum am dori sa inregistram certificatul de nastere al copilului in Romania si sa ii facem pasaport romanesc, dar nu suntem siguri de ce acte avem nevoie. Puteti va rog sa ne spuneti ce acte sunt necesare si care este procesul / alternativ, unde putem gasi pe net toate aceste detalii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: FlaviaZ , utilizator 02:25, 29 Februarie 2012
Acte necesare în vederea transcrierii unui certificat de naştere din străinătate

1. Certificatul de naştere original cu apostila de la Haga + fotocopie;
2. Traducere legalizată la un notariat public din România;
3. Acte de identitate / pasapoarte părinţi + fotocopii ;
4. Certificate de naştere şi căsătorie părinţi, originale + fotocopii

Cererea se depune la primăria în raza căreia are domiciliul stabil titularul actului.

[Editat - Va rog cand mai faceti copy-paste dupa o lista de acte, un minim de efort pentru selectarea lor in functie de intrebarea utilizatorului. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Nu sunt sigura insa unde trebuie depusa cererea: eu si sotul meu nu mai avem domiciliu in Romania de mai mult de 15 ani. Planuiam sa depunem cererea personal, cand venim in Romania peste cateva luni. Pot mentiona ca fiul meu are 3 ani.

Veti depune cererea la Starea Civila a primariei de la ultimul domiciliu pe care l-ati avut in tara.

Puteti depune cererea de transcriere si la ambasada, insa am vazut ca au taxe foarte mari, mai ales ca nu ati facut transcrierea in termen de 6 luni de la nasterea celui mic:
[ link extern ]

Multumesc pentru ajutorul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de casatorie eliberate de autoritatile straine Ares-3 Ares-3 [b]Acte necesare:[/b] -cererea de transcriere adresată primarului localităţii în raza căreia îşi are domiciliul solicitantul; ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de nastere eliberate de autoritatile straine Ares-3 Ares-3 În cazul copiilor a căror naştere s-a produs în străinătate şi care au fost înregistraţi la autorităţile străine competente, părinţii ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)