Buna ziua. Bunica mea, Vasilica,a divortat de Nicolae acum 5 ani,dupa 45 de ani de casatorie. Casa in care au locuit amandoi a fost a parintilor lui Nicolae. Mama mea,Dorina,este casatorita de 24 de ani,ea fiind fiica lor. Nicolae acum incearca sa o dea afara pe Vasilica si pe fiica lui Dorina impreuna cu sotul ei. Ce se poate face,ce drepturi au si ei? Multumesc
El poate face ce doreste cu bunul lui. Dvs. cu dovezi si martori il puteti obliga sa va plateasca sumele de banii investite in casa, dar nu aveti nici un drept de proprietate asupra casei
Deci bunica mea,chiar daca a stat in acea casa 50 de ani nu are niciun drept. Deci ea la vartsta de 70 de ani este aruncata in strada,dupa atatia ani de munca,neavand unde sa se duca. Multumesc pentru raspuns.
Asa cum vi s-a spus si mai sus, bunica dvs. are un drept de creanta.
Acest drept de creanta este de fapt o suma de bani pe care o poate cere bunica dvs. de la bunicul dvs. in caz ca o evacueaza. Suma de bani reprezinta de fapt cuantumul investitiilor facute de dumneaei in acel imobil de-a lungul celor 50 de ani cat a locuit in acel imobil.
Cu siguranta ca aceste drepturi de creanta se pot obtine fie in instanta,fie printr-o tranzactie fie la un mediator.Va recomand medierea avand in vedere ca unele persoane aflate in litigiu sunt persoane in varsta si ca procedura in sine poate restabili in multe cazuri relatiile depreciate.Medierea va ofera cadrul necesar sa obtineti un acord convenabil.
Partaj
mariw
buna ziua. am 20 de ani,locuiesc cu parinti si cu bunica,bunicul meu a plecat din casa,acum traind in concubinaj cu alta femeie. acum vrea sa ne evacueze ... (vezi toată discuția)