avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Canabis pentru uz medical
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Canabis pentru uz medical

Scriu pe acest forum pentru ca sunt disperata. Tatal meu sufera de cancer la ficat in stadiul 4 si medicii au zis ca nu mai poate fi operat. Medicii i-au dat de trait intre 6 luni si un an. Asta s-a intamplat acum 2 luni. La inceputul lui februarie au inceput durerile si medicamentele prescrise de medici nu au functionat. Problema principala e ca de abia putea sa se ridice din pat de durere si noaptea nu putea dormi. Doamna doctor la care mergea i-a recomandat, neoficial desigur, sa fumeze putin canabis ca asta o sa il ajute cu durerile. Asa ca am luat de la o cunostinta o tigara din asta in speranta ca o sa-l ajute. Si s-au vazut imediat imbunatatiri. Noaptea putea dormi si in timpul zilei nu mai simtea durerile daca fuma putin. In timpul zilei mergea si la cumparaturi si avea si pofta de mancare. Asta era o mare imbunatatire avand in vedere ca inainte sa inceapa sa fumeze canabis nici macar la baie nu putea sa mearga din cauza durerii.


De parca tatal meu nu avea destule probleme, acum 5 zile un politist i-a gasit 8 tigari de canabis in timp ce era la o terasa de langa bloc. Noi disperati am mers la sectie si am incercat sa le explicam politistilor situatia. Ei au zis sa nu ne facem griji ca nu va pati nimic. I-a luat doar o declaratie si atat. Si inschimb tigarile de canabis nu au vrut sa ni le returneze. Au zis ca le pare rau si inteleg situatia dar asta e legea. Eu am luat legatura cu un avocat care e si prieten de familie. El a zis ca ne poate ajuta sa mergem in instanta sa incercam sa putem recupera canabisul si sa il utilizam in scop medical. Dar din pacate procesul va dura mult si din ce ne-a zis avocatul sunt sanse foarte mici sa avem un verdict favorabil. Si cel de la cine am cumparat tigarile nu mai vinde canabis.


Va rog sunt disperata si nu mai stiu ce sa fac. Nu exista nici o alte cale sa recuperam tigarile respective mai repede evitand un proces care ar putea dura ani? Legea chiar nu are nici o portita pentru asemenea cazuri?:((:(( Nu se poate face procesul in regim de urgenta avand in vedere ca pacientul mai are conform medicilor doar cateva luni de trait?:((
Cel mai recent răspuns: dina80 , utilizator 15:31, 18 Martie 2012
Da, nu puteti avea sanse la recuperarea tigarilor respective prin instanta.
Legiferarea ar trebui facuta de parlament dar nu se doreste asa ceva.

Poate ca vanzarea supravegheata a canabisului ar fi o solutie inteligenta deoarece s-ar putea controla dar...degeaba vorbesc eu de solutii inteligente...
De ce nu i se face injectii cu morfina ? Pe timpuri cei diagnosticati cu cancer in faza terminala li se da morfina gratuit sub control medical. In instanta degeaba mergeti fiinca nu ve-ti rezolva nimic.Medicul curant poate decide daca sa-i injecteze morfina s-au nu.Canabisul poate ca tatalui d-stra ii face bine, s-au nu este exclus saii amelioreze chiar suferinta pe o perioada m-ai lunga .Probabil ca unele substante pe care canabisul le are in compozitia sa ii faca bine,dar care sant acelea ? La aceasta intrebare numai cercetatorii pot sa stabileasca raspunsul si sa de-a un raspuns favorabil s-au nu.Poate ca cineva va face acest lucru candva si se va stabili daca substantele continute de canabis au s-au nu un efect asupra unor forme de cancer.Incercati sa va adresati unui institut medical in biochimie si poate aflati un raspuns autorizat..
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
OPREANICOLAE, utilizator
Din pacate asta e legea in Romania. Ceaiul de canabis se gaseste la orice benzinarie, dar utilizarea canabisului pentru uz medical e interzisa, desi e unul din singurele analgezice la care nu poti face supradoza si sa mori si nici nu creaza dependenta.
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Am renuntat la ideea de a merge in instanta, pentru ca din cate am auzit politia distruge substantele ilegale la cateva zile dupa ce le confisca. Asa chiar nu mai are rost sa ne complicam cu un proces care ar putea dura ani.
In plus am reusit sa mai facem rost de la o doamna a carui tata utilizeaza canabisul tot in scop medical dar pentru Alzheimer.
Am discutat si cu cei de la sectie unde am fost initial si ei au zis ca e in regula daca detinem cantitati mici de canabis pentru uz medical, dar sa il foloseasca doar in casa si sa nu iasa pe strada cu ele, altfel sunt obligati sa il confiste.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
dina80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumul de marijuana: autorizat in romania chucky9 chucky9 Tocmai am aflat ca Romania a devenit al 10-lea stat din lume care a legalizat consumul de marihuana. Ma rog, doar cu reteta de la doctor... Detalii aici : ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca consum canabis si sunt prinsa de politie? Alina920 Alina920 Daca sunt consumatoare de canabis si fumez acasa,sau pe strada,linistita,nu fac probleme in societate,Si sunt prinsa ca fumez, de catre politie,ce mi se ... (vezi toată discuția)
Plantatie de canabis de o saptamana ContSters449304 ContSters449304 Buna seara , in urma cu 2 zile am fost retinut de cei de la diicot gasind la domiciliul meu o plantatie de canabis puse in givece de catre mine de aproximativ ... (vezi toată discuția)