avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ajutoare de caldura scazute in registrul de casa!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ajutoare de caldura scazute in registrul de casa!

am preluat administratia unui bloc si, ulterior preluarii, am constatat ca fostul administrator a scazut ajutoarele de caldura (bonul de casa eliberat de RADET in baza sumelor virate de primarie) in registrul de casa :O, ajungandu-se la o diferenta in casa, in perioada 2006-2012, de 10.506 lei; cum se poate procedeaza in continuare, cu atat mai mult cu cat cenzora sustine ca e corect? am impresia ca dumneaei s-a multumit doar sa semneze actele: asociatia respectiva nu are registrul jurnal, registrul de casa a fost completat intr-un singur exemplar, s-a impartit dobanda de la fondul de rulment (au sume in depozit) la proprietari, soldul fondului de reparatii a fost calculat si inregistrat doar la total incasari la sfarsitul anului, nu cronologic pe proprietari si chitante, inregistrandu-se sume care se presupune ca vor fi incasate #-o oetc....va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
migaste, utilizator
Cel mai recent răspuns: migaste , utilizator 20:45, 12 Martie 2012
A considerat ca sumele de la fondul de reparatii se vor incasa de la proprietari si a facut soldul pe aceste sume nedate de proprietari, dar in ideea ca vor fi platite...
eu am intervenit pe forum pentru a mi se confirma ca asa cum a procedat el este gresit...BONUL DE CASA DE LA RADET NU SE SCADE DIN REGISTRUL DE CASA! aste este clar, intrucat acele sume nu se transmit la asociatii, ele sunt platite de primarie la RADET, in registrul de casa se inregistreaza / scad sumele de bani care intra sau ies din casa de bani a asociatiei... ori acel ajutor, care normal se trece pe lista de plata, nu are nici o legatura cu registrul de casa...asta vroiam eu sa-mi confirmati, ca sunt administrator din 2001 si am inceput sa ma intreb daca nu m-am prostit eu X-( ..... azi am dat documentele la verificare cenzorei, am intocmit si un referat catre comitetul executiv al asociatiei, referat pe care am rugat-o sa treaca concluzia ei, apoi voi prezenta referatul in sedinta comitetului si...treaba lor, daca vor sau nu sa-si recupereze banii...in modul asta fostul administrator a iesit din iarna, de 5 ani incoace, platindu-si intretinerea lui din banii asociatiei..
migaste a scris:

..BONUL DE CASA DE LA RADET NU SE SCADE DIN REGISTRUL DE CASA! aste este clar, ....

Aici este greseala dumneavoastra! Ori va exprimati gresit ori confundati bonul de casa cu altceva. Un bon de casa este un document ce se elibereaza cu ajutorul unei case de marcat si se inmaneaza celui care achita, care plateste efecti o suma de bani.
Ori daca in registrul de casa s-a inregistrat bonul de casa nr... din data de..., reprezentant ..., asta inseamna ca asociatia a platit, catre cel care a emis bonul de casa, o suma de bani pe care a luat-o din casierie si care trebuie scazuta din registrul de casa in mod firesc.

Acum daca vreti sa vedeti care este situatia adevarata, refaceti registrul de casa singur sau impreuna cu cenzorul, fara sa modificati, sa stergeti sau sa taiati ceva din registrul vechi, pentru ca s-ar putea sa aveti apoi probleme mari modificand registrul. Registrul de casa, ca si chitantele nu se modifica, nu se sterg...
Luati un registru nou de la magazin. Plecati de la un sold pe care-l gasiti in registrele vechi, un sold pe care-l considerati corect si de acolo faceti toate inregistrarile corecte atat in ce priveste incasarile cat si platile, cu stabilirea soldurilor zilnice...
Asa o sa aveti o situatie clara fara sa modificati nimic in documentele intocmite de altii, documente care vor fi necesare apoi in actiuni in instanta pentru recuperarea sumelor lipsa.
imi pare rau, dar nu cunoasteti: RADET-ul elibereaza bon de casa pentru a trimite asociatiei dovada platii de catre primarie a sumelor reprezentand ajutoarele de caldura .... pana de curand si la plata la casierie dadeau bon de casa, dar de putina vreme dau chitanta, asa ca n-am nevoie de mustruluiala, daca greseam ceva corectam
@migaste, sa nu va para rau. Asa o fi in Capitala tarii romanesti. La noi in provincie nu se practica bonul de casa de la furnizorul de energie termica, desi ajutoarele la incalzire pentru populatie sunt guvernate de aceeasi legislatie. Ei, aici trebuie dvs. sa va mai informati. Insa, vorba unui comentator: ”Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”.

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii la furnizor nathaly nathaly Sunt un locatar de pe aceeasi scara cu unul din utilizatorii de pe forum.Intrebarea mea este : mai multi locatari de pe aceeasi scara,putem plati facturile de ... (vezi toată discuția)
Chitante radet ndan57 ndan57 chitantele/bon de casa primite din partea RADET-ului ptr. \"ajutoare\" se trec in registrul de casa la incasari?. multumesc. (vezi toată discuția)
Administrator de bloc - modificare ajutor de incalzire pe lista de plata ClaudiuSP ClaudiuSP Buna seara eu si sotia mea am depus actele pentru ajutorul de caldura si administratorul ne-a trecut o suma pe hartii , cand am verificat la Coltern doamna de ... (vezi toată discuția)