avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati intretinere

Buna ziua ! va rog daca doreste cineva sa posteze un programel excel , sau in alta forma privind calculul penalitatilor pentru apa rece si canal-meteorica .
Multumesc frumos ! adresa mail cerna_adi60@yahoo.com
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:11, 27 Martie 2012
penalitati pentru apa rece si canal-meteorica ?,fiti m-ai explicit va rog
Penalitati la apa rece + canalizare + salubritate(gunoi menajer) Multumesc frumos !
Daca sunteti un consumator de apa cu restante catre furnizor, spuneti-ne despre clauzele contractuale si poate va ajutam.
Ce prevede contractul incheiat intre dv si furnizor? Trebuie sa fie comnsemnate in contract, termenul de citire, facturare, de plata, procentul de penalizari, data aplicarii penalizarilor...
Buna ziua ! sunt presedinte de asociatie de proprietari. Se stipuleaza in contract ca dupa a 30-cea de zile de la termenul scadent se aplica penalitati la sumele restante.
Conform deciziei AG si a comitetului executiv penalizarile vor fi calculate astfel : 0,01 % pentru fiecare zi de intarziere.
Regularizarea/citirea apometrelor se face la sfarsitul fiecarei luni - concomitent- cu cele generale de pe scarile blocurilor si citirea celor individuale.
Trimiterea adreselor oficiale privind indexele si facturarea serviciilor se face pe data de 1 ale fiecarei luni.
Va raman indatorat daca puteti posta un program pentru calcularea acestor penalizari, care sunt un vesnic motiv de scandal. Daca s-ar plati la timp si toti omaneii ar fi constienti nu s-ar ajunge aici !
Va multumesc anticipat !
Art 25 (1) din HG nr 1588/2007 Asociatia de proprietari poate calcula si percepe penalizari de intarziere printru suma neachitata,in conditiile statuate si aprobate de comitetul executiv al asociatiei de proprietari,in limitele stabilite de art 49 alin (1) din Legea nr 230/2007
Suma acestora nu poate depasi suma cotei restante la care s-a aplicat

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Asociatie locatari cornelianedelcu cornelianedelcu Buna ziua, As dori raspuns la urmatoarea intrebare: -Asociatia de locatari prin decizia Comitetului Executiv poate stabili penalitati de la asocatie in ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)