avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROBLEME DE FAMILIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROBLEME DE FAMILIE

Salut tuturor.Problema mea consta in faptul ca sunt impreuna cu o fata de un an dar ea nu are libertate aproape la nimic datorita faptului ca parintii ei sunt cam "comunisti"(suntem in 2008 si inca nu a disparut comunismul #-o) si in plus nu accepta o relatie a fiicei lor cu cineva de o alta religie,adica cu mine.Fata,care acuma are 18 ani,a fost si batuta si data afara din casa pentru faptele astea si nu mai rezista o situatie de gen,si in acelasi timp,dupa ce am fost acuzat si eu de mai multe ori de catre ei,m-am saturat de comportamentul lor X-(.Eu cu prietena am decis ca ea sa plece de acasa si sa vina sa locuiasca la mine dar ne intrebam ce consecinte vor fi?! Eu am 20 de ani si stau singur in apartamentul parintilor mei(care sunt plecati in Italia).Dupa acordul lor,ca prietena sa se mute cu mine,nu stim incotro sa ne indreptam sau daca vom face ceva gresit,pentru ca suntem in acelasi timp si in clasa a 12-a amandoi,in aceasi clasa.Ar reprezenta scoala sau politia un obstacol pentru noi,chiar si daca suntem majori?
Cel mai recent răspuns: malacka , utilizator 08:58, 24 Noiembrie 2008
E frumos ca doriti sa locuiti impreuna, chiar si fara a va casatori – e prea devreme, ziceti. Apoi, afirmati ca pe fata au batut-o parintii si au dat-o afara din casa – cu alte cuvinte, ei sunt aceia care o imping in apartamentul dv., deci n-ar avea ce sa comenteze. Mai incolo ziceti ca nu s-a ajuns la batai si la... cutite (la propriu sau la figurat nu s-a ajuns la cutite? Banuiesc ca la propriu, ca, altfel, impotrivirea violenta a parintilor fetei se cheama "la cutite”, figurativ discutand). Cu banii va fi greu – sunteti constienti impreuna – si va bazati, probabil, pe banii trimisi de parinti.
Ea are 18 ani, dv aveti 20 si sunteti impreuna in aceeasi clasa... La seral?
Poate ca parintii respectivei fete nu sunt comunisti (comunistii se bucurau ca tinerii sa fie cat mai repede impreuna deoarece urmareau cresterea densitatii populatiei cu orice risc si pret), ci doar conservatori sau demodati si isi doresc pt copilul lor studii superioare – de care ar putea avea timp, sau nu, in functie de cat trebuie sa gospodareasca.
"Nu vrem casatorie sau conviventa” – dar doriti sa locuiti impreuna, sa stati la masa impreuna, sa invatati impreuna... Convingerile dv religioase va permit sa despartiti un copil de parintii lui (fie el copilul si in varsta de 18 ani) – aproape violent? Nu ar fi mai bine sa ii convingeti ca parerile lor sunt gresite?
Stiu ca intelegeti ce inseamna casatoria, dar nu stiu ce intelegeti prin "conviventa”... Oricum, cand un barbat si o femeie raman singuri intr-o camera e mai mult decat probabil ca... dracusorul o sa-si bage coada.
Sa nu intelegeti ca va critic, dar daca am inteles ceva gresit (fara a nega o posibila frumoasa poveste de dragoste) e din cauza unor contradictii descoperite in expunerea dv – pe care le-am interpretat in functie de experientele altora – adica, exact ceea ce ar putea face si parintii acestei fete.

Revin: am inteles mai... tarziu ca dv aveti acordul parintilor sa locuiti cu fata aceasta. Daca nu l-ati fi avut, ce ati fi facut? Acordul parintilor ei nu are nicio valoare? Peste un an-doi, poate nu va mai intelegeti, va despartiti, iar parintii ei refuza sa o primeasca in casa - doar e majora? V-ar pasa? Ati permite sa locuiasca impreuna cu dv, chiar daca nu mai sunteti un cuplu?
:tomato:
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2008
trope_doi, utilizator
Poate m-am contrazis singur si eu putzin dar sunt cam "innodat" in perioada asta si nu stiu ce decizii sa mai iau :">.Deci rezumand vreau sa zic in primul rand ca suntem la liceu la zi(la un liceu foarte bun...adik cel mai sever din Bacau la Vranceanu #-o).Eu am incercat impreuna cu ea sa-i convingem pe parintzii ei de mai multe ori...i-am invitat si la restaurant sa stam calm de vorba...le-am cerut sa vorbeasca si cu parintzii mei daca ei nu ma cred...dar degeaba....au mentalitea aia foarte inchisa si nu vor sa asculte nimic....pe mine ma face un vagabont....un "peshte" sau un "dealer" de droguri :)) si pe ea o face in toate felurile de la curva in sus:stunned:...credk intzelegi situatzia.La un moment dat...acu vreo 3 luni au aflat ca si-a inceput si viatza sexuala cu mine pt ca au aflat ca ia anticonceptionale...dar defapt ea nu era virgina de un an(cu altcineva)...infine....prin conviventza vroiam sa zic ca yo si parintzii mei acceptam ca ea sa vina sa locuiasca la mine si sa stam impreuna singuri(suntem liberi sa facem ce vrem) dar numai sa nu avem copii sau sa ne casatorim...ceea ce eu sunt constient si pe deplin rational la faza asta....Avem destule pe cap...ne mai trebuie si nunta acuma:))...nu ca nu ar fi frumos dar nu e timpul...In rest ea ar trebui sa caute ceva de munca part-time ca altfel nu ne putem descurca asa bine...in sensu' ca economia nu e asa de bogata in cat sa-mi permit s-o intretzin macar pana terminam liceu.:stunned:
Haideti sa va spun despre mine urmatoarele: in februarie 2009 implinesc 40 de ani, sunt casatorita de 16 ani si am, impreuna cu sotul meu o fiica de 14 ani.
Vreau sa va pun o singura intrebare, la care nu astept raspuns: scrieti dvs. ca prietena dvs. trebuie sa-si caute "ceva de munca". Dvs. n-ar trebui sa munciti, "macar pana terminati liceul"?
Da...dar venitzi dvs. in locul meu sa faceti mancare,sa facetzi curatzenie,sa spalatzi vasele,hainele si pe jos? :thumbdown: Dak eu am zis ca stau singur in casa si sunt la un liceu de zi(cu 6-7 ore pe zi) cu pregatire la chimie si mate in fiecare saptamana...cand credetzi ca mai am timp sa ma duk la munka?Si asta nu e tot...motive sunt mai multe dar nu vreu sa intru in detalii pt ca e problema mea...si pe de alta parte eu ma descurc si cu banii care ii primesc din greu de la parintzii mei.Problema financiara era si este pt. "femeia" mea care se va muta cu mine...pt ca odata ce se muta la mine...e clar ca nu va mai avea nici un suport din partea parintzilor ei.....Sau cine mai stie :-j :hm:
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2008
shady_jp_jr_boy, utilizator
In ultimul mesaj postat de dv lucrurile nu mai par asa romantioase cum le-ati prezentat in primul mesaj. Parintii dv sunt de acord sa coabitati cu o tanara care e – si ea – practic la inceputul vietii de adult, dar nu sunt de acord sa va casatoriti. Ati scris ceva despre religia dv, impotriva careia ar fi parintii fetei... In acest moment este clar pt cei mai multi ca nu religia dv e problema... Bani pt "femeia” dv? In cel mai bun caz ar fi femeia parintilor ei.... Ghilimelele nu au niciun sens – pt ca dv nu glumiti... Si, inca ceva – de ce n-ar face ea curatenie si mancare (s-ar putea pregati si ea pt bacalaureat) si dv mergeti la munca – barbatii isi gasesc mai usor un loc de munca. Ah, pe dv va sustin financiar parintii, iar fetei ii permit sa stea acolo pt ca dv sa fiti mereu relaxat si sa puteti invata. Mare dragoste – mare... dar a cui pt cine?
In primul mesaj intrebati daca faceti ceva gresit – dar, desigur, va interesau problemele cu legea, nu problemele morale... Mai corect fatza de fata ar fi sa ii spuneti sa stea acasa la parinti si sa va intalniti ca si pana acum...
Ce n-o lasa parintii sa faca? Sa stea in discoteca pana noaptea tarziu (sau dimineata devreme)? Nu-i permit sa consume alcool si sa fumeze? Si bine fac!
Prietena dv citeste ce parere aveti despre ea si pe acest forum?

Alte discuții în legătură

Fugitul de acasa la 16 ani tutu1 tutu1 prietena mea are 16 ani si vrea sa plece de acasa sa stea cu mine nu isi mai suporta parintii iar pe mine ma iubeste suntem impreuna de aproape 3 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Codul penal legat de minori gabry08 gabry08 Buna ziua!Am si eu o intrebare si as dori sa primesc un raspuns cat mai concret si sigur referitor la legile actuale!Eu sunt major,iubita mea are 16 ani e ... (vezi toată discuția)